19. kolo
22.12.2012 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - OGC Nice 3:0

Lyon se drží vedoucího PSG a nezaujatý fanoušek si může libovat - Ligue 1 má na jaře zaděláno na pořádný thriller. Dnes Les Gones zareagovali na tříbrankovou výhru pařížského soka stejným výsledkem proti ve vynikající formě hrajícímu Nice.

Autory branek se postupně stali Lisandro López, Anthony Réveillére a Bafétimbi Gomis, zatímco označení smutného hrdiny náleží zřejmě Daríu Cvitanichovi - ofenzivní tahoun Nice si dnes zapomněl střelecké kopačky. Trenéru Claude Puelovi se tak návrat na staré známé místo příliš nepovedl.

Nice navíc přišlo o vyloučeného Davida Ospinu, který byl vykázán za faul předcházející Gomisově úspěšné penaltě. Počet hráčů na hřišti nicméně ještě stihl vyrovnat po dvou žlutých kartách Dejan Lovren.

Papírové předpoklady slibovaly, že se proti sobě utkají dva celky, kterým to v závěru roku 2012 šlape více než dobře - a úvod utkání tomu také nasvědčoval. O něco aktivnější bylo Nice, konkrétně nešťastný Cvitanich - už po sedmi minutách se argentinský šutér opřel do voleje, který letěl těsně nad. Mnohem nebezpečnější pak byla další situace, ve které na střelu bývalého hráče Ajaxu musel gólman Vercoutre reagovat fantastickým reflexním zákrokem.

Tento okamžik jako by Lyon probral a Lisandro poslal Ospinovi první navštívenku z 20 metrů, krátce předtím, než Réveillére trefil tyč. Ve 39. minutě se však už ochozy na Gerlandu mohly radovat - mladý Rachid Ghezzal našel nabízejícího se Gomise, přes nějž se míč dostal až k Lisandrovi a hvězdný Argentinec zblízka nezaváhal - 1:0.

Druhý zásah přidali svěřenci Rémi Gardeho deset minut po přestávce - a opět u toho byl Lisandro, tentokrát v roli strůjce celé akce. Nejprve obehrál hned tři bránící hráče a poté ještě dokázal přihrát Réveilléremu, kterému vlastně stačilo pouze doklepávat do zívající branky - 2:0.

Nice však ani za tohoto stavu neskládalo zbraně a v 64. minutě se do obrovské šance dostal nikým nehlídaný Mahamane Traoré, před jehož střelou z vápna musel zasahovat opět fantatický Vercoutre. Nakonec to tak byl Lyon, kdo přidal ještě jednu branku - 14 minut před koncem si Ospina vyšlápl na Gomise, byl poslán pod sprchy a sám postižený si s náhradním gólmanem Dellem poradil - 3:0.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Langi

nic jinýho než výhru neberu...ale bude to těžký

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji si vítězství OL. ale bude to složitá práce.

Nice hraje ve velké pohodě a nemá vůbec co ztratit.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/lyon-vs-nice-3-0-highlights

Tohle je pěkně blbě ustřižený video

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele