29. kolo
16.03.2013 20:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Lorient - Stade Brestois 4:0

Hráči Lorientu odpověděli na výtky kouče Christiana Gourcuffa, podle něhož jeho svěřenci inkasovali příliš branek v závěrečných minutách. Proto les Merlus v utkání s Brestem vstřelili hned dvě branky v úvodních deseti minutách a nakonec svého soupeře rozdrtili v poměru 4:0.

Naděje Lorientu na účast v evropských pohárech se v posledních týdnech rapidně snížily, na vině byly především inkasované góly v samém závěru zápasů. Nic podobného se ale tentokrát proti Brestu nekonalo, když skóre otevřel Julien Quercia, následně zvyšoval Yann Jouffre a v první půli se trefil ještě Wesley Lautoa. V samém závěru upravoval na končených 4:0 ještě střídající Gilles Sunu.

Díky zisku tří bodů se tak oranžoví opět přiblížili čtvrtému Saint-Étienne na rozdíl pouhých pěti bodů, nicméně zeleno-bílé stále čeká nedělní zápas proti Paris Saint-Germain. Pro návrat mezi týmy bojující o Evropskou ligu bojovali domácí již od úvodních minut - a to se jim bohatě vyplatilo. Již ve třetí minutě rozvlnil síť Julien Quercia. Ten byl nejrychleji u dorážky po střele Benjamina Corgneta a balon uklidil jednoduše do odkryté branky - 1:0.

Druhá branka se odehrála podle podobného scénáře, a to již o pět minut později. Quercia získal míč po zaváhání Lejeuneho a svou přihrávkou vyzval u pokutového území stojícího Kévina Monneta-Paqueta. Jeho ránu z pětadvaceti metrů sice Thébaux ještě dokázal vyrazit, na dorážku Jouffreho však už byl krátký - 2:0.

Hosté se první vážnější příležitosti dočkali po čtvrthodině hrací doby. Magaye Gueye obral o balon laxního Ecueleho Mangu a našel volného Maria Ličku. Nicméně jeho parádní rána levačkou překvapivě v síti neskončila, Fabian Audard předvedl parádní zákrok a míč vyrazil do zámezí.

Jízda domácích pokračovala i sedm minut před koncem prvního poločasu. Rohový kop Jouffreho nadělal hostující obraně pořádné problémy, nakonec míč dokázala odkopnout pouze k neobsazenému Wesleymu Lautoovi. Obránce z Nové Kaledonie vymetl síť Thébauxovy rány i potřetí, tentokrát ranou zkraje vápna - 3:0.

A domácí se mohli ve druhé půli dočkat dokonce i další branky. Pět minut po změně stran pronikl do pokutového území Brestu rychlonohý Quercia, nicméně jeho střela skončila těsně vedle. Na druhé straně zakončoval nebezpečně z pravé strany Ousmane Coulibaly, nicméně ani on nemířil přesně.

Naopak to byl opět Lorient, který si vzal gólové slovo. Střídající Gilles Sunu si naběhl na nahrávku Mathiase Autreta a bez větších potíží prostřelil Thébauxe již naposledy - 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele