20. kolo
11.01.2013 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:2

Spravedlivou remízou 2:2 skončil vůbec první zápas Ligue 1 v roce 2013 mezi dvěma vyrovnanými celky tabulky St. Étienne a Toulouse. Ani jeden z týmů neměl takovou převahu, aby na svou stranu strhnul vítězství, ačkoli po poločase k němu byli blíže hosté. Les Verts nakonec zachránil bod v 62. minutě Mollo.

Že se bude jednat o celkem ofenzivní střetnutí se čtyřmi góly, úvodní minuty příliš nenaznačovaly. Hostující gólman Ali Ahamada se vlastně musel mezi třemi tyčemi činit až ve 21. minutě proti nebezpečnému pokusu Hamoumy, jinak si do té doby oba mančafty prakticky nic vážného nevytvořily.

O čtyři minuty později se však diváci dočkali první branky. Mollův centr si našel ve vápně hlavu Perrina, který následně pohodlně zavěsil. Vedení ovšem St. Étienne nevydrželo dlouho, o chvilku později se totiž dokázal gólově prosadit také Didot. Ten totiž z první napálil míč po rohovém kopu od Auriera a udělal dobře, gólman Ruffier už na něj nedosáhl.

O navrácení pozitivního výsledku se mohl postarat Cohade, po půlhodině hry ale museli všichni domácí příznivci jen lomit rukama, jelikož jeho střela skončila pouze na břevně. TFC navíc těsně před přestávkou přidalo ještě jednu trefu, branku do šatny soupeře zařídil tentokráte Aurier, který těžil z výborné práce Sissoka.

Hosté se snažili ve druhé půli těsný náskok udržet, přesto si sedmnáct minut po obrátce nepohlídali jednu ze situací, po níž padla vyrovnávací a konečná trefa. Brandao perfektně uvolnil Aubameyanga, jenž rozjel rychlou akci. Jeho sice stačil ještě vychytat Ali Ahamada, vyrážel ovšem pouze k Mollovi a ten prázdnou bránu neminul.

Toulouse bylo jinak dost neškodné, dá se říci, že postupem času bylo s bodem z pod Alp vlastně spokojeno. Ale že by si zase domácí mužstvo tři body právem zasloužilo, to tvrdit také nemůžeme. Zahrozil sice ještě jednou Mollo, jehož ovšem zradila koncovka, a po něm také v dobré pozici hlavičkoval Sall, avšak skóre se už kupředu nepohnulo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2... domaci to budou mit tezke bez Aubameyanga a Gradela

Reagovat
Sotuen

under 2,5g

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele