26. kolo
23.02.2013 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne 0:3

Nancy se začíná pomalu loučit s Ligue 1 - po domácí prohře 0:3 se Saint-Étienne je opět o něco blíž druhé lize, zatímco Stéphanois nadále tlačí na místa pro Evropskou ligu i Ligu mistrů. V živelném utkání jsme kromě tří branek měli možnost vidět i dvě červené karty, po jedné na každé straně.

Galtierův tým položil základy pohodlného vítězství už v první půli díky brankám Brandaa a Aubameyanga; druhý jmenovaný pak ještě zpečetil skóre v závěru. Hosté tak plně využili své vynikající aktuální formy - na přemožitele čekají už sedm zápasů, v nichž ztratili body pouze za dvě remízy, a v tomto kalendářním roce drží venkovní neporazitelnost.

Kaňkou na dnešním úspěchu je vyloučení Fabiena Lemoineho; Nancy si však přesilovku dlouho neužilo, protože střídající mladíček Florent Zitte označkoval svůj začátek prvoligové kariéry už po několika minutách na hřišti druhou červenou v zápase.

ASSE se dostalo do vedení po šestnácti minutách; na počátku akce byl Loïc Perrin, který předal míč Renaudu Cohademu. Šikovný playmaker pak zakončil svůj sprint centrem na Brandaa, který se zblízka už nemohl mýlit - 0:1.

Po půlhodině hry to mohlo být už o dvě branky, ale Grégorini vytáhl fantastický zákrok proti Gradelovi; o pouhé dvě minuty později se gólman Les Chardons zaskvěl znovu, když byl včas na zemi po Cohadeho přímém kopu. Pět minut před pauzou však už byl i on krátký; Guilavoguiovi střela sice nesedla, ale míč se dostal k Aubameyangovi, který nezaváhal - 0:2.

Vše šlo podle plánů ASSE až do 63. minuty, kdy Lemoine zle zajel do Muratoriho a byl poslán pod sprchy. Hostům však početní nevýhoda příliš nevadila, a málem se jim podařilo pohřbít odevzdaného soupeře o čtyři minuty později - aktivní Cohade z brejku našel Aubameyanga, který napálil břevno.

30 minut před koncem utkání vyslal domácí kouč Gabriel na hřiště teprve devatenáctiletého forvarda Zitteho, který během svého krátkého extempore stačil zaujmout dobrým i špatným způsobem - nejprve byl klíčovou postavou v nejnebezpečnější situaci svého týmu, když vybídl Moukandja, proti němuž musel zasahovat pozorný Ruffier, a šest minut poté byl vyloučen za hrůzostrašný zákrok zezadu na Brisona.

Poslední hřebíček do domácí rakve už tak měl spíše symbolickou hodnotu, neboť Les Chardons na nějaký zvrat skutečně neměli - Aubameyang odčinil selhání v předchozí šanci a zkušeně srazil Bodmerův centr za záda bezbranného Grégoriniho - 0:3.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele