21. kolo
29.01.2012 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 1:2

Marseille pokračuje ve skvělých výkonech a po velmi cenné výhře 2:1 na půdě Rennes se prakticky dotáhla na vršek tabulky. Její bilance je přímo úctyhodná - pokud-li do našich počtů zahrneme všechny soutěže, vyhrál OM již deváté z posledních deseti utkání. Domácí naopak utrpěli porážku po čtyřech vítězství v řadě.

SRFC navíc přišel o svou letošní neporazitelnost. Před vlastními fanoušky již svěřenci kouče Fréderica Antonettiho odehráli celkem patnáct utkání a ani v jednom případě neutrpěli porážku. Tedy až doposud. Rozhodující zásah zasadil bretaňskému klubu třináct minut před koncem Benoit Chyerou, který gólově zakončil povedenou kombinaci.

Míso toho, aby se domácí Marseille vzdálili a na čas jí přistřihli křidýlka, dovolili jí v tabulce postoupit o příčku výše právě před ně samotné. Deschampsovo mužstvo je tak definitivně zpátky v boji o přední pozice, na třetí Lille kupříkladu ztrácí jen dva body, byť na PSG je to nyní stále ještě velmi těžko stažitelných devět.

Rennes bylo v první půli lepší lepším týmem. A do zápasu vstoupilo tím nejlepším možným způsobem. Brahimi po čtvrthodině hry obral o míč váhajícího Lucha Gonzáleze, ten nakonec doputoval k Doumbiovi, jenž si díky přesné střele k tyči z dvaceti pěti metrů na své konto připsal vůbec svojí první branku v Ligue 1. Vyrovnat následně mohl Lucho, jenže bodlem trefil pouze boční síť.

Antonetti mimochodem musel do brány poslat teprve devatenáctiletého Abdoulayeho Dialla, jelikož jednička Costil byl vykartovaný. Pro gólmana s kořeny z Guiney to byl třetí ostrý start v základní jedenáctce. Činit se Diallo musel při dobré hlavičce Amalfitana. Na druhé straně vytasil fantastický reflexivní zákrok proti Ekokovi gólman Mandanda.

Skvělou ránu z dálky vyprodukoval také Brahimi, a i když se kroutila do brány, nakonec skončila jen vedle. Rennes mohlo odcházet do kabiny spokojeno nebýt nešťastného momentu ze 44. minuty. Rémy unikal po levé straně a centroval do vápna, nicméně tam do jeho pasu drkl Apam a tím pádem "zamířil" ke vzdálenější tyčce do vlastní sítě za Diallova záda.

Domácí chtěli ve druhé půli co nejrychleji vrátit vedení na svou stranu. N'Koulou však dokázal skvěle zablokovat Ekokovu střelu z blízkosti. Marseille zahrozila po akci Lucha, který na bližší tyči hledal dobře postaveného Rémyho, byť bezvýsledně. Hosté přece jenom skórovali v 77. minutě. Cheyrou sebral balón Doumbiovi, vyměnil si ho s Valbuenou a v koncovce byl neomylný.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
deadlife

Před výběrem Didiera Digarda? Ten si ještě počká na to až bude moci někdy trénovat, když se jedná o pětadvacetiletého hráče Nice

Reagovat
cetto

Sledoval to někdo? Jak hrál Apam kromě toho, že dal gol?

Reagovat
smazaný uživatel

a zase bližšie k titulu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele