32. kolo
16.04.2012 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Stade Rennes - OGC Nice 3:1

Důležitý krok v boji o poháry udělalo Rennes, když doma na Route du Lorient porazilo nepříjemného soupeře z Nice poměrem 3:1.

O slušný náskok už po první půli se postarali Julien Féret a Tongo Hamed Doumbia. Po přestávce sice zkorigoval skóre Francois Clerc, ale závěrečné drama odmítl pojišťovacím gólem 8 minut před koncem Jonathan Pitroipa. Bretaňský klub se tak posunul na páté místo za Lyon, který má momentálně na poslední pozici zajišťující přímý postup do Evropy náskok dvou bodů, ale čeká ho ještě dohrávané utkání v Toulouse. Nice i nadále zůstává až po uši namočeno v záchranářských bojích; od sestupových příček ho dělí jediný bod.

Pro Rennes se jedná o velmi povzbuzující výhru, zvláště po minulém týdnu a pohárové blamáži s třetiligovým Quevilly. A za svým cílem šli domácí jasně už od začátku utkání: jako by je pískot nespokojených fanoušků při každém doteku s míčem správně vybičoval. Těžit z toho mohli už ve 12. minutě, kdy napřáhl volejem Youssouf Hadji, ale kolumbijský gólman Ospina dobře zasáhl.

V 18. minutě se musel mladý strážce branky Nice ohánět znovu, a tentokrát vytáhl skvělý reflexivní zákrok proti neméně povedené ráně Féreta. Bývalý špílmachr Nancy se však nakonec gólového úspěchu dočkal, a netrvalo to příliš dlouho - konkrétně 22 minut. Přesně po uplynutí této doby Féret zpracoval centr Yacine Brahimiho a propálil bezmocného Ospinu nekompromisní střelou po zemi - 1:0.

Naděje Nice notně poklesly minutu před přestávkou, kdy Les Aiglons inkasovali nepopulární gól do šatny. A opět do toho byl zapleten aktivní Féret, který prodloužil centr hlavou na Doumbiu, a mladý záložník rovněž hlavou bez váhání zakončil - 2:0.

Ani po pauze se obraz na hřišti příliš nezměnil a stále se hrálo prakticky na jednu bránu. Čest jihofrancouzského týmu hájil hlavně pozorný Ospina, který v 52. minutě vychytal šikovného Brahimiho. A tak se mohlo naplnit i ono populární "nedáš - dostaneš" - Nice zkorigovalo výsledek utkání ze své vůbec první šance zápasu.

Éric Mouloungui, který se do sestavy vrátil po pěti týdnech absentování se zraněným kotníkem, poslal míč do ohně, přímo do rány rozběhnutého Clerca, který napřáhl a nedal tvrdou ránou po zemi Costilovi šanci - 2:1.

Nice se však nedokázalo dostat do souvislejšího tlaku, bylo jednoznačně slabším týmem, a tak si nakonec domácí zaslouženou výhru ještě pojistili. V 82. minutě se k dlouhému centru odhodlal bek Romain Danzé, který přesně našel Pitroipu, a ten zakončil po obehrání bránícího Didiera Digarda svoji akci přesnou střelou za Ospinova záda - 3:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele