12. kolo
29.10.2011 19:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Brest poprvé zvítězil, porazil 3:1 Lorient

Brest se konečně dočkal a připsal si své první letošní vítězství. Odnesl to Lorient, který dvěma brankami sestřelil Bruno Grougi. Třetí branku přidal Larsen Touré. Za hosty skóre pouze korigoval Bruno Ecuele Manga.

Brest se tak po dvou porážkách a devíti remízách konečně dočkal plného bodového zisku a ze šestnácté příčky povyskočil na místo dvanácté. Naopak Lorient nadále pokračuje v ligovém tápání z minulých kol a nevyhrál již potřetí v řadě, ze sedmého místa nyní ztrácí na pohárové příčky pět bodů.

Domácí nastartovali utkání skvěle. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre po protiútoku Larsen Touré. Na levé straně unikl rychlý Gregory Lorenzi, který následně přihrál Edenovi Ben Basatovi. Ten namířil balon ke vzdálenější tyči, kde už míč pouze hlavičkou do branky usměrnil Touré - 1:0.

A domácí následně pokračovali v dobrém herním projevu a ve tvoření další příležitostí. jednu z nich promeškal Paul Baysse po rohovém kopu Bruna Grougiho. S tím si sice obrana hostů poradila, nicméně balon propadl pouze k tomuto obránci, jenž ale z první zamířil pouze nad břevno.

Nakonec se branky dočkal deset minut před koncem prvního poločasu Grougi. Ten si několikrát pěkně narazil s českým záložníkem Mariem Ličkou před pokutovým územím a svou následnou přitaženou střelou nedal brankáři Audardovi příliš šancí - 2:0.

A grougi přidal svou druhou branku v minutě 42. To rozhodčí odpískal pokutový kop po faulu na unikajícího Nolana Rouxe a k penaltě se postavil právě Grougi. Ten bezpečně příležitost proměnil a poslal svůj tým již do tříbrankového vedení - 3:0.

Po změně stran se Lorient konečně pustil do trochu odvážnějšího útočení. Střela Yanna Jouffreho sice brankáře Elanu možná překvapila, nakonec ale žádné nebezpečí neznamenala. O minutu později se na straně Lorientu prosadil Bruno Ecuele Manga, který využil zaváhání brankáře Elany po střele Bourillona a míč doklepl zblízka do brány - 3:1.

Na straně domácího celku bylo k vidění ještě několik příležitostí, žádná z nich již ale ke čtvrté brance nevedla.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Veselac

další plichta Brestu...1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Bude zase remíza

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele