12. kolo
29.10.2011 19:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SM Caen 4:2

Caen nepodalo v Paříži vůbec špatný výkon, ale na Neneho, když je ve formě, je zkrátka takřka celá liga krátká. Brazilský křídelník sestřelil soka dvěma penaltami a zejména díky němu si tak PSG drží na první příčce odstup od svých pronásledovatelů.

Utkání se pro Kombouarého celek přitom nevyvíjelo vůbec dobře. Pařížané jako by ještě měli v nohách (a hlavách) nepodařený zápas v Dijonu, který znamenal osmifinálový konec dobrodružství v Coupe de la Ligue, a fanoušci na vyprodaném Parku princů tak museli velmi brzy překousnout další hořkou pilulku. Ve dvanácté minutě se totiž k rohu postavil Frédéric Bulot a obrana domácích nechala ve vápně úplně nepokrytého Heurtauxe, pro kterého už nebyl problém umístit svoji hlavičku přesně - 0:1.

To však favorita probralo. Nené si prakticky v následující akci narazil s Kévinem Gameirem a reprezentační útočník se pokusil přehodit vybíhajícího Thébauxe; to se sice povedlo, ale cestu míče do brány zastavila tyč. O chvíli později se do hlavní role dostal tentokrát samotný Nené. Brazilský tanečník vklouznul do pokutového území a zbavil se George Lecy, ale než stačil prověřit Thébauxe, byl sejmut přispěchavším Nivetem.

To byl jasný signál pro rozhodčího Clémenta Turpina: Nivet byl vyloučen a Caen se tak muselo bránit sedmdesátiminutové přesilovce. Nené navíc sám vzal odpovědnost za exekuci nařízené penalty a poslal Thébauxe suverénně na špatnou stranu brány - 1:1.

Caen tak muselo jednat. Trenér Franck Dumas se rozhodl zatáhnout hru defenzivnějším rozestavením a poslal na hřiště Grégory Promenta, který nahradil Kandiu Traorého; tým tak přešel z 4-3-2 na 4-4-1 a PSG najednou nevědělo, jak nad oslabeným soupeřem převzít kontrolu. Byli to samozřejmě nadále domácí, kdo měl více šancí - hodně snaživý byl Jérémy Ménez, ale ani Nene, ani Gameiro z jeho akci branky nevytěžili, zatímco Thébaux se dvakrát blýskl - nicméně normandští hráli na své možnosti vyrovnanou partii. Stačí říct, že před vyloučením měli 44% držení míče, které se v deseti mužích zvedlo na 53%?

A nakonec musel zasahovat Salvatore Sirigu, když to už už vypadalo, že Frau přetaví Heurtauxův brejk v opětovný vedoucí gól. Poločas pak uzavřel tentýž hráč nastřelenou tyčkou. Jasný signál pro PSG, že je zapotřebí zapnout po pauze vyšší obrátky; to se také stalo. Do té doby nepříliš výrazný Pastore vyzval ke skórování Méneze, ale ten přestřelil; snaživého Gameira o chvíli později vychytal skvělý Thébaux. Potom už ale Jérémy Ménez uspěl.

V 55. minutě se k míči dostal Grégory Leca, tísněný Gameirem, a snažil se nechat míč projít do zámezí. V okamžiku, kdy si caenský obránce myslel, že míč už opustil plochu, na chvíli zaváhal a toho využil bleskurychlý Gameiro, který vrátil balon okamžitě pod sebe a Ménez měl volnou cestu ke druhému ligovému gólu - 2:1.

Caen se i nadále snažilo zvrátit svůj osud, a mohl u toho být Nicolas Seube, který jako jeden z mála hostů ve druhém poločase donutil Sirigua k aktivitě; nakonec však Seube utkání definitivně rozhodl. Stačilo mu k tomu popostrčit Gameira v pokutovém území; Nené z nařízené penalty nezaváhal a čtrnáct minut před koncem tak bylo hotovo - 3:1.

Krátce poté Nené nastřelil brankovou konstrukci přímo z centru a Sissoko se pokoušel pálit zdálky, leč neúspěšně. Caen se nakonec zmohlo ještě na krátké vzepětí; v 82. minutě si pravý bek Jerry Vandam naskočil ve vápně na Bulotův centr a podruhé v zápase ukázal, že obrana PSG by možná měla zapracovat na bránění standardních situací - 3:2.

Utkání uzavřel v 88. minutě Javier Pastore, který pravačkou propálil nešťastného Thébauxe počtvrté a určil tak finální skóre - 4:2. Ve skutečnosti šlo o jeden ze slabších Pastoreho zápasů, přesto se mu však nakonec podařilo dát svým šestým gólem v sezoně pečeť na jubilejní šestisté vítězství PSG v nejvyšší soutěži. PSG tak zůstává od úvodního kolapsu s Lorientem stále neporažené.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Veselac

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

PSG vyhra ...zkusim 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele