26. kolo
03.03.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Po vzájemném duelu je Evropě blíže Toulouse

Příznivci Marseille mohou marně vzpomínat na pouť jejich fotbalistů před osudným zápasem s Brestem. Po prohře v kole minulém totiž parta Didiera Deschampse prohrála i dnes a po jediné brance Aymena Abdennoura se jim vidina pohárové Evropy nepřiblížila.

Olympique přitom měl parádní příležitost přiblížit se čtvrtému Saint-Étienne na jediný bod, ASSE se totiž doma překvapivě nepodařilo bodovat s Évianem. Po prohře 0:1 z minulého kola ale přišel i tentokrát stejný výsledek a čekání na výhru se v přístavním městě protahuje. Nyní jsou to pro l’OM již čtyři zápasy. Naproti tomu Toulouse je v ráži a svému dnešnímu soupeři odskočilo v tabulce již na rozdíl čtyř bodů.

Od pohárů ho momentálně dělí pouze horší skóre, fialoví si dnes navíc připsali již třetí vítězství v řadě - a to ačkoliv se jejich gólový příděl soupeřům úměrně zmenšil ze tří na jedinou branku.

Bylo to Toulouse, které snad vycítilo zmizelou sebejistotu Marseille, kterou si ještě před posledním zápasem mohla díky patnáctizápasové sérii bez porážky dovolit, které se dočkalo úvodní příležitosti. Etienne Didot vyzval svého jmenovce Capoueho, jeho rána zblízka se ale mezi tři tyče nevešla.

O něco lépe se prezentoval mladší z bratrů Ayewů v dresu domácího celku - Jordan. Ten s míčem prodribroval okolo Capoueho a rovněž se mu podařilo nebezpečně vypálit. Brankář Ali Ahamada ale s jeho pokusem příliš potíží mít nemohl. Poslední slovo v závěru první půle měli opět hosté. A opět to bylo sehrané "etiennovské" duo, které způsobilo zmatky v obraně Marseille.

Přímý kop Didota našel hlavu vyskakujícího Capoueho. Když už to ale vypadalo, že i tato nadějná příležitost skončí stejně jako ta předcházející - tedy ranou vedle - přimotal se do všeho svou tečí ještě Abdennour. Domácí příznivci tak jen se zatajeným dechem mohli sledovat, jak míč končí v síti. Naštěstí zatím pouze v té postranní.

A Didot se činil i v poločase následujícím. Po šestašedesáti minutách hry nebezpečně vypálil, Mandanda ovšem jeho ránu bezpečně lapil. O minutu později již ale míč musel lovit ze své sítě. Centr stále stejného hráče hostí dosedl přesně na hlavu Abdennoura a francouzský reprezentační gólman byl bez šance - 0:1.

Marseille se následně přeci jen dala do jakés takés ofenzívy. Osmnáct minut před koncem utkání prodlužoval Brandao na lépe postaveného Morgana Amalfitana; ani jeho rána z první ovšem na pozorného Ahamadu nestačila. O tři minuty později to byli naopak hosté, kteří využili rychlého protiútoku. Emmanuel Riviere si povšiml, že Mandanda postává nebezpečně daleko od branky, jeho chytrý lob se ale nakonec zastavil na břevně.

Parta Didiera Deschampse v závěrečných minutách působila odevzdaně, žádnou výraznější příležitost si již nevytvořila a na konci utkání se tak musela spokojit s hlasitým pískotem fanoušků.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille má momentálne strašne slabú lavičku a keď je zranený Rémy tak v predu sú strašne jalový Brandao a Gignac to je katastrofa a dnes ešte chýbal aj Valbuena jediný čo nieč v predu dokáže s tých čo hrali dnes je A.Ayew

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele