21. kolo
28.01.2012 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Dijon FCO 3:1

Lyon byl doma proti Dijonu velkým favoritem a svoji roli nakonec zvládl, když o záchranu bojujícího nováčka porazil celkem 3:1.

Utkání přitom spělo k remíze, ale potom, v jeho samém závěru, strhli vítězství na stranu domácích mladí forvardi Gomis s Lacazettem. Dijon se dlouho držel ve hře a dokonce se mu podařilo i neproměnit penaltu a za stavu 1:1 trefit tyč.

Úvod zápasu patřil Les Gones. Už v osmé minutě se totiž ke slovu dostal "znovuzrozený" Michel Bastos a ideálně vybídl ke skórování kolegu Jimmyho Brianda, který hlavou nezaváhal - 1:0.

Pak se ale o slovo začínali hlásit i hráči soupeře, a to poměrně razantním způsobem. Pouhé dvě minuty po první změně skóre se totiž k zemi cizím zaviněním skácel klíčový záložník Corgnet, ale Brice Jovial, nejlepší střelec Dijonu, z nařízené penalty pouze nastřelil tyč. Na druhé straně mohl zvýšit náskok Lisandro, ale jeho skvělou ránu ze 14. minuty vytěsnil brankář Reynet; ten se vyznamenal rovněž o pět minut později, když zlikvidoval dalekonosný pokus Bastose.

Gardeho tým pokračoval před vlastními fanoušky v tlaku, a ve 24. minutě mohla tato snaha přinést ovoce; to by ale aktivní Bastos nesměl znovu ztroskotat na jistém Reynetovi. Do šaten tak šli lyonští s jednobrankovým vedením.

Druhou půli ale odstartoval lépe Dijon, a do permanence se tak dostal i Reynetův protějšek, reprezentační brankář Hugo Lloris. Pouze díky jeho fantastickému zákroku bylo skóre stále 1:0 poté, co konečky prstů zneškodnil Bauthéacův přímý kop. Z následující akce se však už Carteronova družina mohla radovat - Jovial si pohrál s provizorní stoperskou dvojicí Gonalons - Umtiti a přesným pasem našel Sankharého, který zblízka nezaváhal - 1:1.

A mohlo být pro Lyon ještě hůře; tři minuty po vyrovnávací brance se do šance dostal Thomas Guérbert a celý Stade Gerland si notně oddechl, když jeho rána skončila pouze na tyči Llorisovy brány. Po této zmařené příležitosti však otěže převzal znovu domácí favorit a nakonec strhl vítězství na svoji stranu.

Nejprve Reyneta otestoval v 65. minutě Grénier, a potom, devět minut před koncem řádné hrací doby, se už skóre měnilo potřetí. Gonalons uvolnil Gomise, který obehrál dvojici obránců a pěknou ránou překonal brankáře Dijonu - 2:1.

Konečnou podobu výsledku pak dal Lacazette po akci, jež začala u Edersona; brazilský středopolař přihrával opět Gomisovi, ten potáhl míč a nabídl mladému křídelníkovi míč do ideální střelecké pozice. A Lacazette nezaváhal - 3:1.

Lyon tak udržel kontakt s čelem tabulky, zatímco Dijon si po posledních dobrých výsledcích opět připomněl svoji aktuální misi, kterou je boj o záchranu v Ligue 1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Langi

4-0 ...musíme začít zase hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis je zviře

Reagovat
deadlife

Pár poznámeček k článku: na začátku autor uvádí, že hostující Dijon kopal penaltu za stavu 1:1, přitom Dijon kopal penaltu asi minutu po prvním vstřeleném golu. Kupodivu v následujícím odstavci je již tato informace uvedena jako správná. Následně se autor zmiňuje o situaci ze 14. minuty, kdy Lisandro údajně vyslal RÁNU na hostujícího golmana, přitom se jednalo o oblouček s cílem přehodit golmana, načež Reynet konečky prstů tento pokus vytěsnil. A konečně ke konci cituji: "Nejprve Reyneta otestoval v 65. minutě Grénier, a potom, devět minut před koncem řádné hrací doby, se už skóre měnilo POTŘETÍ. Gonalons uvolnil Gomise, který obehrál dvojici obránců a pěknou ránou překonal brankáře Dijonu - 2:1. Nechci být hnidopichem, ale poslední dobou mi přijde, že těch nepřesností trošičku přibývá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele