1. kolo
06.08.2011 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 1:3

Fotbalisté Lyonu vstoupili do francouzské ligy dobře a letos mají jediný úkol - vyhrát titul a okamžitě tak hrát Ligu mistrů. Letos totiž francouzskému nejlepšímu celku poslední doby hrozí, že v milionářské soutěži bude chybět. Účast si totiž bude muset vybojovat ve 4. předkole Ligy mistrů. Nicméně do něho půjde s mírnou dávkou sebevědomí, z venkovního prostředí si totiž veze všechny tři korálky po celkem slušném výkonu.

Přitom samotný začátek se pro Olympique nevyvíjel zrovna růžově. Hned v 6. minutě totiž inkasoval a zdálo se, že ani letos není v úplné pohodě. Nicméně o čtyři minuty později srovnal stav a po více jak půlhodině hry převrhl misky vah na svou stranu. V dalším průběhu už kontroloval zápas a ještě k tomu přidal čtvrthodiny před závěrečným hvizdem definitivní pojistku. Diváci v Nice ale nemuseli být tolik zklamáni, bylo se totiž na co dívat.

Nice vytěžilo z druhé příležitosti vedoucí trefu, v té první se ocitl Eric Mouloungui. Avšak proti byl skvělý zákrok Huga Llorise. Následně se nedomluvili obránci Cris s Dejanem Lovrenem a balón tak převzal Anthony Mounier, který nedal Llorisovi šanci a zamířil přímo do horního rohu - 1:0. O čtyři minuty později se ale favorit uklidnil. Na dlouhou přihrávku Anthonyho Reveillereho si naběhl Lisandro López a gólman David Ospina neměl nárok - 1:1.

V dalším průběhu předvedl Ospina skvělý zásah proti Lopézovi, na druhé straně zlikvidoval Lloris další pumelici Moulounguie. Ve 33. minutě utekl Bafetimbi Gomis Anthonymu Mounierovi a neměl problém se zakončením - 1:2. Před poločasem ještě zahrozil Gomis jednou, přesný ovšem nebyl. Po pauze spálil největší šanci Nice zase Mouloungui, když jeho střelu naprosto brilantně zlikvidoval Lloris.

V 74. minutě upravil na konečných 3:1 pro Lyon Maxime Gonalons, který Ospinu pokořil hlavičkou. V příštím kole přivítá Lyon před vlastními fandy Ajaccio, Nice si pokusí napravit reputaci na půdě Évianu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Langi

Rémi, nechci ti kecat do sestavy, ale jedině tohleto je momentálně hratelný

------------------Lloris--------------------

Réveillère---Cris---Lovren---Cissokho

------------------Koné--------------------

Pied--------------------------------Bastos

------------------Pjanič--------------------

----------Lisandro---Gomis--------------

Reagovat
juninho8

takto by to kludne mohol postavit....celkom sa mi to paci s tymi mladikmi...len ten kone na tej dolezitej pozici je trosku otazny...v priatelskych hral sice dobre ale ktovie ako to bude v majstraku....a tak zistime to len tak ze nastupi tak preco nie....ale aj tak si myslim ze tam da radsej gonalonsa...moj osobny nazor...ale utok nema ako menit a kridla zrejme tiez nie...dobra zostava

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon pořád nejsympatičtější kádr z Ligue 1, Pjanič,Lloris,Réveillére,Lisandro,Cissokho a další

Jen škoda některých odchodů. Snad letos ten titul bude

Reagovat
juninho8

vyborne...paradny vstup do ligy navyse ked vsetci ostatni favoriti zavahali...teda aspon vysledkovy...ak ma niekto link na nejaky zostrih tak by som si ho rad pozrel dik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele