21. kolo
28.01.2012 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 3:0

Debut šikulky Nolana Rouxe v dresu Lille vyšel francouzskému útočníkovi až nečekaně dobře. Svůj první zápas od přestupu z Brestu oslavil hned dvěma vstřelenými góly v závěru zápasu a to navíc ještě v rozmezí jedné minuty. Lille tak i díky němu vyhrálo nad St. Étienne 3:0 a vyhouplo se zpátky na třetí pozici.

Roux jako by se ani nepotřeboval s novým týmem nijak více sehrát. Tedy alespoň to dokazuje jeho dnešní výkon. Přitom smlouvu s novým klubem podepsal teprve před několika dny. Do mozaiky Rudiho Garcii však zapadl jako klíček do zámku a je hodně pravděpodobné, že on může být tou správnou náhradou za Moussu Sowa.

Les Verts se obhájce titulu nezalekli a už ve 3. minutě prověřil připravenost gólmana Landreaua svou střelou Guilavogui. Poté už se ovšem začal výrazně potit pouze Ruffier. V 6. minutě se neohroženě do šestnáctky prodral Balmont, nastřelil ovšem pouze nohy soupeřova gólmana. O deset minut později Ruffier likvidoval Balmontův pokus z dvaceti metrů.

Následně zahrál výtečně rohový kop Hazard a k míči se probil Béria, nicméně jeho střela z voleje nakonec výrazněji Ruffiera neohrozila. Landreau se znovu zapotil až ve 43. minutě, to když lapil dalekonosnou dělovku Nicolity, v nastaveném čase ještě mohl skórovat domácí Pedretti, Ruffier však jeho střelu vyrazil pryč do bezpečí.

Bezbrankový stav nevydržel ve druhém poločase příliš dlouho. V 50. minutě Marchal fauloval ve vápně Hazarda a kopala se penalta, kterou sám belgický záložník s přehledem proměnil. Tenhle gól Lille ještě více nakopl. Dogy najednou prahli po dalších rychlých gólech, Ruffier třeba musel vychytat hodně nebezpečný pokus Cola.

St. Étienne toho v zápase moc neukázalo. Snad jen po akci Lemoineho, který našel svým centrem Saka, proti němuž musel Landreau zasahovat, domácí mohli trochu znervóznět. Nicméně do klidu domácí hodil pět minut před koncem Roux. V 86. minutě se trefil po přihrávce Payeta, o šedesát sekund později zase po pasu od Hazarda.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Roux teda válí!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele