22. kolo
04.02.2012 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Dijon FCO - Valenciennes FC 1:2

Nováček z Dijonu si opět nadělal problémy v boji o záchranu, když doma přenechal všechny body přímému konkurentovi z Valenciennes.

Pro hosty to bylo vůbec první venkovní vítězství v sezoně, dosažené až na 12. pokus; o svém úspěchu rozhodli díky brankám Cohadeho a Danice už v první půli. Va'nnes tak přeskočilo svého soka v tabulce a je se třiadvaceti body dvanácté, zatímco Dijon má o bod méně, krčí se na šestnácté příčce a z posledních sedmi ligových utkání vyhrál jediné. Jejich domácí prohra přitom byla velkým překvapením: tým Daniela Sancheze je totiž známý svojí absolutní bezzubostí mimo domácí půdu, a před dnešním zápasem získal z 11 pokusů pouhé 2 body.

Dnes však vykročil za úspěchem velmi rázně a už ve 2. minutě vedl. Renaud Cohade využil laxního bránění Samuela Souprayena a svůj sprint na bránu zakončil efektivní střelou, na kterou neměl Baptiste Reynet nárok - 0:1.

Ještě před dovršením čtvrthodiny hry pak hosté své vedení málem zdvojnásobili: Grégory Pujol nahrával, nejistý Souprayen se opět nepředvedl a míč tak doputoval až k Fouedu Kadirovi, jehož pokus však domácí obrana zblokovala. Dijon se poprvé osmělil v 18. minutě a byl u toho jeho nejlepší hráč Benjamin Corgnet, s jehož střelou si gólman Penneteau sice neporadil, ale obránce Isimat-Mirin uhasil hrozící požár včas.

Valenciennes opět zahrozilo ve 30. minutě; Cohade našel svým centrem Pujola, který prodloužil na Josého Saeze, ale ten míč nakonec netrefil. A tak se skóre znovu pohnulo až ve minutě 42.; aktivní Pujol střílel, obránci Dijonu jeho pokus zblokovali, ale míč se pouze odrazil na hlavu Gaëla Danice, který už z ideální pozice nezaváhal - 0:2.

A Grégory Pujol mohl ztrapnit nováčka úplně, to by ale v polovině druhého poločasu musel více sklonit svoji střelu poté, co ukázkově zkrotil dlouhý balon z hloubi pole. Jiskřičku naděje tak pro Dijon mohl vykřesat Grégory Thil, ale bylo už příliš pozdě. Nejprve ještě Corgnet otestoval po Guérbertově centru Penneteauovu pozornost, a poté už se skóre měnilo potřetí a naposledy: Bauthéacův přímý kop našel opět Corgneta, který prodloužil na zadní tyč na Thila, a zkušený útočník hlavičkoval přesně a připravil Penneteaua o čisté konto - 1:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele