15. kolo
26.11.2011 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Saint-Étienne si bez problémů poradilo s trápícím se Ajacciem

Saint-Étienne pokračuje v dobrých výkonech poté, co si před vlastními diváky bez problémů poradilo s trápícím se Ajacciem.

Zeleno-bílí tak zvítězili již podruhé v řadě, z posledních šesti utkání vyhráli čtyřikrát. V tabulce si pak polepšili o jednu pozici, ze sedmého místa ztrácí na příčky zajištující evropské poháry pět bodů. Naproti tomu Ajaccio se trápí a nevyhrálo již deset utkání za sebou jdoucích. S osmi body je beznadějně poslední, na sedmnácté Valenciennes ztrácí již šest bodů.

Saint-Étienne se letos na vlastním hřišti daří, z dosavadních šesti utkání prohrálo pouze jednou - a i dnešní utkání začalo pro domácí mužstvo lépe, když se již v osmé minutě prosadil Max Gradel. Ten si nejlépe naběhl na rohový kop z kopaček Nicolity a míč usměrnil do branky stehnem - 1:0.

A les Verts pokračovali v náporu, další příležitosti přišly po devatenácti minutách. Briskně ale zasáhl hostující brankář Guillermo Ochoa, jenž si nejprve poradil s ranou Pierricka Aubameyanga a následně i s dorážkou z kopačky Nicolity. Přesto se domácí mohli radovat z druhé branky, a to zhruba po půlhodině hry.

Ve 33. minutě poslal do pokutového území přesný centr Aubameyang, na nějž si naběhl Sinama-Pongolle a ranou z první ho jednoduše odklidil do sítě za Ochoovými zády - 2:0. A s Ajacciem to vypadalo ještě o něco hůře o pět minut později, červenou kartu totiž za svůj likvidační zákrok právě na střelce druhé branky uviděl obránce Leyti N’Diaye.

A domácí svou přesilovku málem využili na začátku druhého poločasu. Fabien Lemoine si téměř připsal svou první trefu, když svým pěkným lobem z pětatřiceti metrů již překonal vyběhnuvšího brankáře Ochou, toho ale na brankové čáře ještě stihl zaskočit Mehdi Mostefa, jenž po několikametrovém sprintu vykopl míč z brankové čáry.

Hostující mužstvo na tuto hrozbu zareagovalo jak nejlépe mohlo, tedy snižující brankou. Zhruba po hodině hry se prosadil Fousseni Diawara. Ten si nejlépe naskočil na roh Christiana Kinkely a hlavičkou poprvé (a také naposled) překonal Stéphana Ruffiera - 2:1.

Ale byli to nadále domácí borci, kteří měli na hřišti jasnou převahu, kterou se jim ale již nedařilo podpořit brankovou radostí. V osmdesáté minutě se Max Gradel zlobil na brankovou konstrukci za Ochoovými zády, která zkřížila cestu jeho střele. Nakonec se ale zeleno-bílí přeci jen dočkali třetí branky - a byl to Nicolita, jehož rána z první znovu nedala Ochoovi příliš příležitostí zasáhnout - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci by nemeli mít problem.... 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele