15. kolo
26.11.2011 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dijon vyloupil stánek Nancy

Nancy bylo po předešlém překvapivém vítězství nad prvním Paris Saint-Germain rychle znovu sraženo k zemi. Před vlastními fanoušky nestačilo na nováčka z Dijonu, jemuž vítězství zajistil Éric Bautheac s Younousem Sankharém.

FCO tak zvítězil již podruhé v řadě a nadále se vzdaluje sestupovému pásmu. Po dnešním zápase postoupil dokonce o pět příček výše, konkrétně na tu dvanáctou. Z té má tříbodový náskok právě na osmnácté Nancy, jenž se muselo smířit s poklesem o dvě pozice. Skončila tak dvě kola dlouhá vítězná série ASNL.

Jako první se do nebezpečného zakončení dostali fotbalisté hostujícího celku, konkrétně to byl kanonýr Brice Jovial, jehož tvrdá rána levačkou v sedmé minutě olizovala tyčku Guye N’Dyho a následně skončila v zámezí. Hostující mužstvo se ale vedoucí branky dočkalo o deset minut později.

A znovu v tom měl prsty letošní již sedmibrankový střelec Jovial. Ten se skácel v pokutovém území po faulu Jordana Lotiese a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil záložník Éric Bautheac a "vyčůraně" poslal balon přímo do středu branky - 0:1.

Nancy se ale ve 26. minutě dočkalo z náhodného a ojedinělého útoku vyrovnání. Na křídle podržel balon Bakaye Traoré, jenž si nakonec pro svou přihrávku vybral Djamela Bakara jakožto adresáta. Mladý útočník se nerozpakoval a pohlednou střelou překonal brankáře Reyneta - 1:1.

Domácí celek vyběhl do druhého poločasu aktivněji a málem se v 53. minutě ujal vedení. Traoré si několikrát narazil s Moukandjem, jenž se nakonec odhodlal k zakončení. Jeho tvrdá rána z pětadvaceti metrů mířila přímo do levého horního růžku branky, radost ale kamerunskému útočníkovi překazilo břevno, od něhož se míč odrazil do zámezí.

ASNL se nadechovalo k závěrečnému tlaku, domácí gólman Reynet si musel poradit s pokusem Loosemyho Karabouého, nebezpečný projektil vyslal na soupeřovu branku také Reynald Lemaitre. Nakonec to ale byli hosté, kteří se v závěru radovali z vítězné branky.

Na vině byla standardní situace. Na rohový kop Thomas Guerberta si nejlépe naskočil Sankharé, jenž statického N’Dyho překonal jednoduchou hlavičkou - 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

to bude ale golovej zapas domací vyhraji...1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele