17. kolo
11.12.2011 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Auxerre vydřelo tři body s Nice

Auxerre po třech prohrách konečně získalo všechny body a v tabulce se vzdálilo sestupovým pozicím. Naproti tomu Nice zůstává předposlední.

OGC tak nenavázalo na vítězství nad Rennes z minulého kola a z posledních pěti utkání prohrálo hned čtyřikrát. V tabulce mu tak patří až předposlední příčka, z níž ztrácí na nesestupové pozice tři body. Naopak vítězství se hodilo Auxerre, jedná se teprve o druhé vítězství z uplynulých devíti utkání. V tabulce to znamenalo postup ze sedmnácté pozice na třináctou, z níž má na osmnácté Nancy tříbodový náskok.

Byli to domácí, jimž se vstup do utkání povedl o něco lépe. Ben Sahar si na levé straně pohrál s bránícím Clercem a poslal do pokutového území přesný centr. Na něj si nejlépe naskočil znovuzrozený keňský kanonýr Dennis Oliech a tvrdou hlavičkou zavěsil z vůbec první vážnější šance v utkání do horního růžku Ospinovy branky - 1:0.

Vedení Auxerre ale nemělo dlouhého trvání, Nice vyrovnalo v 21. minutě, necelých deset minut po prvním zářezu. Mouloungui vystihl zády k brance soupeře přihrávku Renata Civelliho, oběhl spoluhráče Bolyho a levačkou nasměroval míč přímo do šibenice Sorinovy branky - 1:1.

O dalších deset minut později se skóre mohlo měnit znovu. Byl to domácí Issam Jemaa, jenž vypálil velice nebezpečnou ránu. Ta se již snášela za záda překonaného Ospiny, nakonec se ale ještě o pár centimetrů vznesla a přeletěla břevno branky Nice. Naopak, mohli to být hosté, kteří by do kabin odcházeli za příznivějšího stavu.

Delvin Ndinga v pokutovém území hloupě fauloval Nemanju Pejcinovice a rozhodčí se nebál nařídit pokutový kop. K tomu se postavil Luciano Monzon, ve svých čtyřech pokusech prozatím vždy úspěšný. Proti AJA se mu ale nezadařilo, svůj pokus levačkou poslal nad branku.

Na druhé straně se zhruba po hodině hry osmělil ke střele Ben Sahar, jemuž do poměrně výhodné pozice přiťukl Civelli. Nicméně Ospina si s jeho nepříliš výrazným pokusem dokázal poradit. O dvě minuty později, konkrétně v té 65., ale již se střelou izraelského borce nemohl dělat nic. Střídající Kamel Chafni našel dobře postaveného Oliecha, jehož centr z pravé strany nabídl Saharovi zakončení hlavou. A izraelský reprezentant neváhal - 2:1.

A domácí se i nadále tlačili do ofenzivy. David ospina musel v 79. minutě zabraňovat ve skórování Dariuszy Dudkovi, jehož přímý kop se nebezpečně stáčel do sítě. Nice se ale v závěrečných minutách hnalo za vyrovnáním a bylo mu opravdu velice blízko. Sedm minut před koncem ale brilantní zákrok předvedl Sorin, jenž na vzdálenější tyči vytáhl přesnou Moulounguiho hlavičku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

moc golu nepadne...mene jak 2.5g

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele