21. kolo
28.01.2012 19:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Nancy si odvezlo všechny body z Auxerre

Svého bývalého zaměstnavatele pohřbil svými dvěma brankami Daniel Niculae v jednom z velice důležitých zápasů. Nancy zvítězilo 3:1 na půdě Auxerre a narozdíl od svého dnešního soupeře se vzdálilo sestupovým pozicím.

To Auxerre se pod trenérem Laurentem Fournierem stále a nadále nedaří. Z posledních pěti ligových zápasů získalo pouze čtyři body a od sestupových pozic ho již dělí pouze lepší skóre. Naproti tomu Nancy se podařilo červené bažině uniknout - minimálně dočasně - a díky druhé výhře během čtyř zápasů se posunulo na třináctou příčku. Z té má na sestupové příčky náskok tří bodů.

Hosté se ujali otěží zápasu již od samého začátku. Rohový kop zahrával Yohann Mollo, na ten si nejlépe naskočil Reynald Lemaitre - bohužel pro fanoušky Nancy ale jeho hlavička skončila těsně vedle. Stejná dvojice se do kombinace dostala i o pár minut později. Ani tentokrát jí ale štěstí příliš nepřálo. Zakončovatelem celé akce se i tentokrát stal Lemaitre, ani jeho volej ale nenašel prostor mezi třemi tyčemi a vznesl se nad branku.

Mollo i nadále zlobil ze standardních situací. Jedna taková z poměrně veliké vzdálenosti se dostala až k Sébastienu Puygrenierovi, jenž číhal na kraji pokutového území. Jeho pokus hlavou ale dokázal bez větších potíží zlikvidovat brankář Olivier Sorin. Po půlhodině hry se André Luiz možná již radoval z úvodní branky, Nancy si ale na svou úvodní branku muselo ještě počkat. Jeho pokus z první byl totiž uklizen do bezpečí z brankové čáry.

Na počátku akce byla přitom další standardka z kopaček Molla, jeho rohový kop byl Niculaem tečován ke vzdálenější tyči, kde stál právě André Luiz. Na jeho rychlou střelu již Sorin zareagovat nedokázal, svého gólmana ale na čáře ještě stihl zastoupil Kamel Chafni. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Auxerre se dostalo alespoň do jakés takés příležitosti v úvodu druhého dějství. Ben Sahar ale ze šesti metrů - naprosto neobsazený - nedokázal přesně namířit svou hlavičku, která tak pochopitelně skončila v náručí připraveného N’Dy Assembého. Na druhé straně vypálil z dvaceti metrů Lossemy Karaboué, jenž jednoduše obešel Cissého. Jeho rána ale skončila vedle.

V 68. minutě se Nancy konečně ujalo zaslouženého vedení. Mollovi přihrál do příhodné pozice Puygrenier a špílmachr hostů, jenž je v týmu na hostování z Granady, lobem překonal brankáře Sorina - 0:1.

O dvě minuty později potvrdil překonání střelecké smůly Niculae. Lemaitre si naběhl po levém křídle, nacentroval do vápna svému rumunskému spoluhráči, jenž povedeným volejem uklidil míč do branky - 0:2.

Netrvalo dlouho a zápas byl definitivně rozhodnutý. Mollo si připsal po jedné brance i asistenci, když přihrál na druhou branku Niculaeovi. Útočník, jenž je v Nancy na hostování z druholigového Monaka, překonal Sorina z bezprostřední blízkosti - 0:3.

Domácí se dočkali alespoň snížení. V 81. minutě napálil Le Tallec svou hlavičku po přímém kopu pouze do břevna, míč se odrazil zpět do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Cissé a pohotově uklidil míč do sítě - 1:3. Ale ani to nebylo fanouškům dost a po konečném hvizdu sudího se jali protestovat proti nepovedeným výkonům svého týmu z posledních týdnů.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele