22. kolo
06.02.2011 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse porazilo trápící se Monako 2:0

Monaku zatím nepomáhá ani lednové masivní posilování. Knížecí klub dnes znovu nezískal tři body, když na hřišti Toulouse prohrál 0:2. Obě branky vstřelil defenzivní záložník Moussa Sissoko.

TFC se tak z jedenácté pozice posunuli již mezi nejlepších deset, konkrétně mu patří sedmá příčka. Na pohárové pozice ztrácí přitom pouze tři body, vedoucí Lille má náskok devíti bodů. Monako v lize nevyhrálo již tři zápasy v řadě, naposledy se radovalo ze zisku tří bodů ještě v minulém roce. Také kvůli tomu nadále zůstává na předposledním místě, horší je pouze letos tragické Arles.

Monako přitom začalo utkání lépe než jeho soupeř. Lukman Haruna se již v úvodních minutách dostal do velice nadějné pozice, jeho dělovka ale nakonec skončila nad bránou. Od té doby to ale byli domácí, kteří měli nad svým soupeřem jasně navrch. Etienne Didot nedokázal soupeřova gólmana překonat z poměrně velikého úhlu.

Stejný hráč se poté rozhodl pro přihrávku, objevil dobře postaveného Paola Machada, který donutil Stephana Ruffiera k efektnímu zákroku. Domácí se nadále tlačili do útoku. Machado oslovil centrem Sissoka, ale i on ztroskotal na dobře chytajícím Ruffierovi. Své neoddiskutovatelné kvality předvedl i proti tvrdé hlavičce Federica Santandera.

Toulouse se zaslouženě ujalo vedení dvě minuty po změně stran. Cheik M'Bengue sice našel svým centrem pouze Mahamadoua Diarru, ten ale míč odhlavičkoval tak nebezpečně, že gólman Ruffier měl co dělat, aby míč neskončil v síti. Nicméně balon v rukavicích neudržel a dobíhající Moussa Sissoko tak měl již práci jednoduchou - 1:0.

Monako se pokusilo stav utkání zvrátit, Park Chu-Young pálil z přímého kopu nebezpečně, nakonec ale jeho rána skončila mimo. Zápas byl rozhodnut v 76. minutě, kdy se z veliké vzdálenosti odhodlal opět Sissoko. A nemusel litovat, jeho dělovka se od tyče odrazila do brány - 2:0.

Za hosty mohl ještě ke konci utkání snížit střídající Moukandjo, jehož vyslal do samostatného úniku Diarra, nicméně tento útočník nakonec nedokázal vystřelit.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele