23. kolo
13.02.2011 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - OGC Nice 2:0

Fotbalisté Rennes v souboji s Nice zvládli úlohu favorita a soupeře skolili díky brankám Montaňa a Boukariho z penalty ze druhého poločasu 2:0. Dotáhli se tak na rozdíl dvou bodů vedoucímu Lille, které však ještě v neděli večer čeká střetnutí s Toulouse. Nice naopak dál tápe a stále je velmi blízko sestupovému pásmu.

Rennes už ve 2. minutě naznačilo, že chce z tohoto zápasu získat všechny body. Brahimiho rohový kop se snesl na hlavu Montaňa, který míč prodloužil na vzdálenější tyčku, kde operoval Danze, ten se snažil usměrnit centr do brány, jenže z blízkosti zamířil jen vedle branky gólmana Ospiny.

Ve 27. minutě se domácí dožadovali penalty, Montaňo byl totiž ve vápně tvrdě sražen protihráčem Civellim, píšťalka sudího Moreiry však zůstala v klidu. O dvě minuty později se do dobré střelecké pozice dostal i Boukari, ale skvělý centr Brahimiho do branky z vápna trestuhodně neusměrnil.

O to, aby skóre po prvním poločase neukazovalo jen 0:0, se ještě snažil renneský M'Vila, který za to pořádně vzal a vyslal dělovku směrem na Ospinu, ten jako zázrakem dokázal tuhle pumelici vychytat. Svěřenci kouče Fréderica Antonettiho ale nakonec nemuseli smutnit. Po přestávce se jim totiž již podařilo dobýt nepropustnou Ospinovu svatyni.

V 52. minutě Leroy poslal Souprayenův pas zleva na spoluhráče Montaňa, který se z blízkosti nemýlil. A o pět minut později to už bylo o dvě branky, to když sudí Moreira za zákrok Coulibalyho na Brahimiho už penaltu přece jenom nařídil. Boukari poslal Ospinu na opačnou stranu a pokutový kop s přehledem proměnil.

Nice se mohlo vrátit do zápasu v 63. minutě, Bellionovu hlavičku ovšem dokázal polapit gólman Douchez. Rennes si jinak dvougólový náskok pohlídalo až do samotného konce a zaslouženě si připsalo svou osmou domácí výhru v sezóně. Je tak mimo jiné vůbec nejúspěšnějším týmem z celé Ligue 1 na domácím hřišti, získalo na něm už 27 bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele