14. kolo
20.11.2010 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris SG zdolalo Cean a je první

PSG se po výhře 2:1 nad Cean alespoň do sobotního večera dostalo do čela tabulky, zatímco nováček ligy se poprvé v sezóně ocitá v sestupovém pásmu na osmnácté příčce. Hosté nehráli vůbec špatnou partii, dá se říci, že dělba bodů by byla možná spravedlivější, domácí však zkrátka proměnili své dvě velké šance, naopak soupeř v zakončení dosti selhal.

Hosté přitom do zápasu nevstoupili špatně. El Arabi pořádně zaměstnal pařížského gólmana Edela, který i přes toxoplasmózu přece jenom nastoupil v základní sestavě, svou tvrdou střelou z páté minuty. Mollo po něm dokonce orazítkoval tyčku. A Cean pokračovalo v aktivní hře i nadále, Hamouma se neohroženě vrhl do vápna, odkud pálil jen těsně vedle.

Pařížané byli z výkonu svého soupeře trochu zaskočeni. Hrál opravdu velmi dobře a nepříjemně. Ačkoli se do gólových příležitostí ani pořádně nedostali, proměnili vlastně hned tu první vážnější, kterou si vytvořili. A proměňovat je je pro výsledek pochopitelně podstatnější. Co naplat, že se Cean snaží, jak nejlépe může, když se koncovka nedaří.

Ve 40. minutě Tiené hezky prošel na pravé straně hřiště, nacentroval na tradičně nebezpečného hlavičkáře Hoaraua, jenž se trefil parádně do šibenice. Pět minut po přestávce navíc domácí navýšili svůj náskok, Armand vykouzlil hezkou přihrávku pro Erdinga, ten ještě dokázal mistrně obejít hostujícího gólmana Thébauxe a skórovat do odkryté svatyně.

O pár chvil později mohlo být definitivně rozhodnuto, kdyby Erding po pasu od Hoaraua zamířil z výborné pozice mezi tři tyče a ne jen mimo. Cean se nakonec podařilo dostat zpátky do zápasu pět minut před koncem, to už však bylo příliš pozdě. PSG si již tři body pohlídalo. V oné gólové situaci rozvlnil síť El Arabi úžasnou střelou z voleje.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele