20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 2:1

Pomsta za podzimní prohru Paris Saint-Germain proti výběru Sochaux, kde už od pátku nefiguruje český forvard Václav Svěrkoš, vyšla. I když se na konečné vítězství 2:1 opravdu dost nadřelo. Hosté se ujali vedení ve 14. minutě, přesně zacílil Maiga, ovšem branky Sakha a Giulyho zajistily domácím udržení aktuální druhé pozice.

Pro PSG se věci nevyvíjely dobře. Sochaux potvrdilo, že letos platí za velmi nepříjemného protivníka, byť se mu venku prostě nedaří, a už ve 14. minutě měnilo zásluhou Maigy skóre. Toho při rohovém kopu pařížská obrana neuhlídala tak, jak měla, a hostující snajpr poslal hlavou centr Martina za záda gólmana Edela.

Ale domácím se podařilo, naštěstí pro ně, velmi záhy srovnat. Za dvě minuty Neného pas sklepl Camara pro Sakha, který z voleje prostřelil brankáře Crose. A ve 23. minutě přidal druhou trefu zkušený mazák Giuly, na kterého nacentroval krásně Armand. Bývalý francouzský reprezentant pak překonal Crose hlavou velice snadno.

Čtyři minuty před přestávkou se ještě do dobré šance dostal domácí Nené, jehož parádně uvolnil Erdinc, tentokráte si však Cros, leč s velkými problémy, s přízemní střelou nejlepšího pařížského střelce poradil.

Hosté v žádném případě ve druhém dějství nic nezabalili. Byli si moc dobře vědomi toho, že v tom prvním hráli s PSG vyrovnanou partii, tak proč by předčasně házeli zbytečně flintu do žita. Ideyeho pokus měl výborné parametry, jenže šibenici Edelovy brány minul jen o centimetry, Boudebouzovu střelu z přímého kopu odvracel pryč až útočník Hoarau.

Osm minut před koncem Ideye prošel jako nůž máslem přes tři domácí obránce a zdálo se, že Sochaux díky jeho genialitě v ten moment přece jenom vyrovná. Nakonec však jeho ránu zlikvidoval na podzim tolik kritizovaný Edel, jenž včas vyběhl a příležitosti skvěle zabránil. Snaha nebyla hostům nic platná, v Park princů totiž tři body zůstaly.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele