1. kolo
07.08.2010 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Paris SG začalo proti St. Étienne na vítězné vlně

Paříž vstoupila do nové sezony nad očekávání dobře. V Parku princů dokázala jasně přehrát Saint-Étienne, když mu nastřílela hned tři branky. Úspěšnou ranou se blýskla také nová posila týmu - brazilský záložník Nene. Další branky domácích přidali Erding a Sessegnon, za hosty pouze korigoval stav Payet.

Momentální držitel Coupe de France se prosadil již po necelých pěti minutách hry. Guillaume Hoarau krásnou přihrávkou našel nabíhajícího Erdinga, jenž se z pravého křídla protlačil do pokutového území. Mladý turecký útočník přízemní ranou procedil míč mezi nohama gólmana Janota - 1:0.

Po dalších sedmi minutách se v nadějné pozici objevil asistent první branky - Hoarau. Nicméně zkušenější Francouz si neporadil tak lehce jako jeho kolega z útoku a další branka tak nepadla. Naopak velice blízko vyrovnání bylo Saint-Étienne. Bakary Sako dokonce pádil sám na brankáře, Grégory Coupet si ale tentokrát poradil na výbornou.

Les Verts se ale nakonec své vyrovnávací branky dočkali. V 37. minutě našel Landrinův balon nabíhajícího Payeta a - přestože to nejprve vypadalo, že si mladý útočník míč nedokáže zpracovat - tvrdou přízemní střelou překvapil Coupeta - těsně před koncem poločasu se tak skóre měnilo na 1:1.

PSG ale ještě před poločasovou přestávkou dokázalo na inkasovanou branku zareagovat. Pár minut před koncem prvního dějství se do akrobatického voleje pustil Stéphane Sessegnon - a neminul. Parádní ranou rozvlnil síť za Janotovými zády podruhé. Brankář ASSE si na míč sice šáhl, nicméně jeho dalšímu průletu do brány nezabránil - 2:1.

St. Étienne se ve druhé půli muselo smířit s neuznanou brankou, smutným střelcem byl i tentokrát Bakary Sako. Rozhodčímu se nelíbil brance předcházející zákrok jednoho z hostujících hráčů. A na druhé straně naopak udeřili domácí. Giuly odvedl skvělou práci na pravém křídle, svým centrem našel přesně Neneho, jenž parádním volejem přidal třetí branku svého týmu - 3:1.

V posledních minutách se ještě jednou blýskl gólman Paris SG - Grégory Coupet - jenž pěkným zákrokem zabránil ve skórování Payetovi.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele