11. kolo
01.12.2010 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mandanda zářil, Marseille s Rennes si dělí nakonec bod

Lídr ligy z Marseille doma před téměř 50 000 diváky remizoval s Rennes 0:0. Zápas byl hodně zajímavý, plný šancí, které však v nějakou tu branku neskončily. Domácí mohou především kvitovat skvělého výkonu brankáře Steva Mandandy, který chytil na začátku penaltu a pak tým několikrát podržel. Rennes předvedlo jeden ze svých nadstandardních výkonů.

Vůbec se to pro Marseille nezačalo vyvíjet dobře. Už v 5. minutě si totiž gólman Mandanda musel ve vápně počínat proti dotírajícímu Montaňovi nedovoleným způsobem, a tak se kopala penalta. Jenže marseillský viník svou chybu odčinil. Pokutový kop rozehrál Kembo-Akoko, avšak Mandanda mu perfektně směr vystihl a polapil.

Rennes se následně dožadovalo dalšího odpískání penalty, Heinze totiž nešetrně sundal Kembo-Akoka, nyní ovšem zůstala píšťalka sudího Buqueta němá. Byť jen promluvit na zuřivého hostujícího trenéra Fréderica Antonettiho by v ten moment na lavičce možná nezvládl ani sám princ Nebojsa.

Šance si vytvořil také OM, Ayew hezky uvolnil Brandaa, jenž pěkně vypálil směrem na brankáře Doucheze, nicméně ten mu střelu dokázal zlikvidovat. Brandao se pak vžil do role nahrávače, když hlavou sklepnul v šestnáctce míč pro Lucha Gonzáleze, jeho levačka však zamířila jen mimo.

Před přestávkou mělo jednu slibnou příležitost ještě Rennes. Montaňo se krásně vyhoupl do výšky a chtěl usměrnit centr Danzeho hlavou do brány, to se mu ovšem nepodařilo. Ve druhé půli hosté pokračovali v pěkné aktivní hře. M'Vila zachytil balón asi dvacet pět metrů před Mandandovou svatyní a po zemi skvěle vystřelil, marseillský gólman však znovu čaroval.

Ani Montaňo o pár chvil později skvěle chytajícího Mandandu prostě nepřekonal. Závěrečná dvacetiminutovka psk spíše patřila domácímu celku. V 73. minutě zazmatkoval hostující bek Fanni a míče se zmocnil Brandao. Ten si dokázal ještě poradit s dvěma protivníka a přihrát na spoluhráče Lucha Gonzáleze, jenže ten ze stoprocentní pozice prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Poslední zbytky minut zápasu byly pro Rennes opravdu krušných. Douchez musel zachraňovat bezbrankový stav, vykryl pokus s dobrými parametry od Valbueny, Ayew poté dvakrát nedokázal zamířit do brány, přitom druhé střele hlavou po centru Heinzeho chybělo snad jen fotbalové štěstí, aby skončila v síti.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
PePiG7

2:0 (Gignac,Lucho)

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac gol neda ani nahodou. Mlady Ayew potvrdi svou formu.

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
cetto

1:4 (Azpilicueta-Ekoko 2x, Dalmat, Fanni)

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 (Rémy 2x , Valbuena - M'vila)

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele