9. kolo
16.10.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rémyho trefa zařídila Marseille tři body nad Nancy

Fotbalisté Marseille prodloužili svou sérii ligové neporazitelnosti na sedm utkání, doma porazili Nancy těsně 1:0. Premiérový gól v novém dresu vsítila nová posila Loic Rémy, který ovšem těsně před skórováním předvedl kung-fu na hostujícího brankáře Grégoriniho, což rozhodčí Malige vyhodnotil jako fotbalu způsobilé.

V první vážnější šanci se ocitl už ve 3. minutě hostující Hadži, jenže dobře zahraný rohový kop v branku neproměnil. Dlouho se hrál pro diváky ne příliš záživný fotbal, střela Lucha Gonzáleze z 23. minuty, kterou brankář Grégorini vytěsnil v pohodě nad břevno, trocha vzrušení do žil přece jenom vlila.

Ve 29. minutě se Marseille ujala vedení. Ale hodně kontroverzního. Cheyrou zahrál standardku za vápnem na vzdálenější tyči na Gignace, ten ještě vracel zpátky do vápna na Rémyho, který se kopačkou ovšem napoprvé netrefil do míče, nýbrž do hlavy brankáře Grégoriniho, jenž se snažil šanci zamezit. Hostující gólman ležel na zemi, zatímco Rémy pohodlně dorážel.

Grégorini utrpěl opravdu hodně ošklivý šrám. Plival krev na všechny strany hřiště, ale marně se u sudího Maligeho dožadoval faulu. Ten totiž gól již uznal, jelikož si úderu Rémyho do hlavy gólmana ASNL nevšiml. Hosté mohli záhy vyrovnat, Féret založil rychlý brejk, poslal kolmici na Hadžiho, který ale svou střelou z první mířil jen vedle.

V závěru první půle měl další branku na kopačce domácí Cheyrou, který střílel z místa bílého puntíku, kde se obvykle kope pokutový kop, fantasticky se ale vytáhl Grégorini. O pár chvil později pálil z halfvoleje Lucho González a Grégorini měl zase plné ruce práce s tímhle tvrdým pokusem, který musel likvidovat na rohový kop.

Druhá půle byla z obou stran hodně vyrovnaná, prvních patnáct minut však patřilo jasně domácímu OM. Aktivní Lucho González, Rémy a Gignac měli na začátku dohromady hned tři velké příležitosti, jelikož obraně Nancy jako by nejprve trvalo, než se dostane zpátky do zápasového rytmu, naštěstí pro ní však ani jedna chyba nebyla potrestána.

A pak už to byli jenom hosté, kdo mohl skórovat. Hlavně Cuvillier dokazoval, že kvalita ve střelbě mu rozhodně nechybí. V 65. minutě zamířil ze čtyřiceti metrů z přímého kopu do okraje levé tyče, u které to ovšem hlídal s přehledem domácí brankář Mandanda, ten proti samému hráči zasahoval i o pár chvil později, když lapil přízemní střelu.

Poslední možností, jak získat pro svůj tým alespoň bod, měl v 75. minutě hostující Loties, jenž pálil po pěkné kombinaci jen slabě do Mandandy. Na 2:0 naopak mohl na druhé straně Cheyrou. Dobře se dral k odraženému míči u brankové čáry, už stačilo jenom prostrčit balón do sítě, ale na poslední chvíli zasáhl obránce André Luiz.

Ve zbývajícím čase se nic vážnějšího nestalo, a tak Nancy utrpělo svou první venkovní porážku. Grégorini si s Rémym po zápase povídali, asi netřeba odhadovat, o čem. Gólman Nancy pak šel sice podat ruku rozhodčím, vzápětí na to je však častoval několika slovy, že onen zákrok Rémyho na něj z 29. minuty nebyl vůbec čistý.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nancy mozna umi hrat na hristich soupere, ale ze stadionu OM si odvezou leda tak poradnej vyprask.

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele