7. kolo
25.09.2010 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Rennes i dál ničí své soupeře, veze výhru z Nice

Vynikající start Rennes do nové sezony pokračuje. Po sedmi kolech nemá na kontě zatím žádnou porážku a minimálně na několik hodin se usadilo na první pozici Ligue 1. Nice k bodovému zisku nepomohla ani první trefa Danijela Ljuboji.

Nice tak svém poslední tři soutěžní zápasy prohrálo. Po čtyřbrankovém nádělu v Sochaux a vypadnutí z Coupe de la Ligue po prohře se Saint-Étienne přišla další ztráta. OGC se tak propadlo tabulkou o další dvě příčky - na deváté místo. Naopak Rennes se z třetí pozice vyhouplo na samou špici - v letošní sezoně ještě v lize neprohrálo a s třemi inkasovanými brankami je i nejlépe bránícím mužstvem Francie.

Svěřenci Frédérica Antonettiho nevstupovali do utkání s nejlepšími dojmy, v minulém utkání totiž podlehli druholigovému Guingampu a vypadli z Coupe de la Ligue. Již po sedmi minutách to ale bylo zapomenuto: gólman David Ospina si sice poradil s volejem z kopaček Sylvaina Marveauxa, s následnou dorážkou Stéphana Dalmata ale nemohl již nic udělat - 0:1.

Brankář domácích se poté vytáhl proti Montanovi, jenž vypálil nebezpečnou a tvrdou ránu. Na druhé straně donutil Eric Mouloungui svou rybičkou k zákroku Nicolase Doucheze.

Domácím se nakonec podařilo vyrovnat, ve 25. minutě se poprvé v novém působišti prosadil Danijel Ljuboja. Mouloungui uvolnil Anthonyho Mouniera, ten prodloužil na srbského kanonýra, jenž již zakončoval z bezprostřední blízkosti - 1:1.

Ani jeden z týmů se poté nedokázal dostat do žádné výraznější příležitosti, kousíček od skórování se poté objevilo OGC. Gólman Rennes Nicolas Douchez nedokázal odvrátit centr Kafoumby Coulibalyho, Danijel Ljuboja ale nedokázal ztracený balon usměrnit do sítě.

A pravidlo "nedáš-dostaneš" se opět ukázalo jako pravdivé. Na dlouhý nákop Yanna M'Vily si naběhl Victor Hugo Montano a parádní ranou překonal vyběhnuvšího Ospinu. Rennes mohlo přidat ještě třetí branku, brankář Ospina si ale v závěru poradil jak s pokusem Jirese Kembo-Ekoka, tak i Montana.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele