29. kolo
03.04.2011 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lyon v poslední minutě ztratil vedení v Nice

Lyon dlouho kontroloval utkání s Nice po brankách Källströma a Lisandra, v poslední minutě ale přišlo pro hostující mužstvo veliké překvapení. Nice totiž díky zásahům Moulounguiho a Civelliho nakonec vybojovalo bod za remízu 2:2.

Lyon tak v lize remizoval již podruhé v řadě a nadále zůstává na čtvrté pozici. Z té ale na vedoucí Lille ztrácí již osm bodů. K ničemu mu není ani fakt, že v lize neprohrál již osm zápasů za sebou jdoucích. Naproti tomu Nice drží pětizápasovou neporazitelnou sérii, stále zůstává na patnácté pozici. Náskok na sestupové, sedmnácté místo se ale navýšil na tři body.

Hosté byli v prvním poločase jasně lepším týmem a zaslouženě se také po 21 minutách ujali vedení. Francois Clerc fauloval ještě nedávno svého spoluhráče z Lyonu Bafetimbiho Gomise zhruba pětadvacet metrů od branky, k míči se postavil švédský záložník Kim Källström a nádhernou ranou nedal brankáři Ospinovi žádnou šanci - 0:1.

Nice se málem dočkalo z ojedinělého útoku vyrovnání. A to pět minut po úvodní brance. Přímý kop zahrával Nemanja Pejčinović, Civelli míč posunul na lépe stojícího Clerca, ten ale ze skvělé pozici nedokázal hlavou usměrnit balon mezi tři tyče. stav tak zůstával stále příznivější pro hostující mužstvo.

To mohlo Nice mrzet ještě o něco více ve 45. minutě, kdy se Lyonu podařilo své vedení navýšit. Maxime Gonalons vybojoval balon a nahrál ho Lisandru Lópezovi. Argentinský útočník se míče chladnokrevně ujal a bez větších problémů překonal Ospinu i podruhé - 0:2.

K vyrovnání mohlo dojít pět minut po změně stran. Domácí se dočkali výhody pokutového kopu poté, co Pape Diakhaté v pokutovém území srazil Ljuboju. K míči se postavil sám postižený, nicméně s jeho ne úplně špatně kopnutou penaltou si dokázal skvěle poradit brankář Lloris.

Na druhé straně zahrozil výjimečně Jimmy Briand, jeho ránu dokázal zlikvidovat David Ospina. V dresu Nice poté opět zklamal Danijel Ljuboja, srbský kanonýr sám před brankářem nedokázal vstřelit kontaktní branku. V 73. minutě se již z branky pravděpodobně radoval Yoann Gourcuff. Ten si poradil s brankářem Ospinou pomocí pěkné kličky, nakonec ale míč napálil pouze do tyčky.

Blízko třetí brance byl také Källström. Jeho přímému kopu ale tentokrát chyběla o něco větší přesnost, míč se pouze otřel o levou tyčku branky. Nakonec se ale z branky radovali domácí fotbalisté. Pape Diakhaté zavinil v poslední minutě zápasu další penaltu - a za nepěkný zákrok dokonce viděl po druhé žluté kartě i červenou kartu. Tentokrát se k desítce postavil eric Mouloungui a ten se již nemýlil - 1:2.

A - k velikému překvapení všech - se nakonec na stadionu Nice urodila remíza. V posledních sekundách totiž Renato Civelli využil centru Pejcinovice a propálil Lloris v krátkém sledu podruhé - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1.....

Reagovat
Langi

z dvojice Gonalons, Källström mě běhá mráz po zádech...ale snad to zvládneme, tip: 0:2

Reagovat
PePiG7

co se stalo v 90.min???

Reagovat
Langi

penalta a z následnýho rohu vyrovnávací gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele