8. kolo
02.10.2010 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Sochaux - RC Lens 3:0

Sochaux znovu potvrdilo, že letos to není ten stejný tým, který se nenápadně proploužil minulou sezonou. Útočně hrající lvi sestřelili dalšího soupeře, tentokrát nadělili tři branky Lens. Střelci se stali Maïga, Ideye a Perquis.

Sochaux tak pokračuje ve skvělé domácí jízdě. Na svém stánku totiž ještě ani jednou neprohrálo, ztratilo body jednom jednou - a to když remizovalo s Lille. Naopak venku ještě lvi nezískali jediný bod. Nicméně pouze tato skvělá fazona před vlastními fanoušky týmu stačí na skvělé páté místo. Sochaux se také může pochlubit vůbec nejproduktivnějším útokem v celé lize. Naopak Lens upadá do stále větší krize a v lize nevyhrálo již od poloviny srpna. Proto se také s pěti body krčí až na předposledním místě.

Mužem zápasu se s jistotou stal Ideye Brown, neúnavný útočník domácích jednu branku vstřelil, blízko měl ale k několika dalším trefám. Naproti tomu brazilský forvard Eduardo z Lens se dnešním zápasem protrápil. Kanonýr, který se letos ještě neradoval z jediné branky, si v úvodu utkání naběhl na přesný pas Sebastiena Roudeta, k čemu mu ale bylo dobré zpracování, když pak střelu nedokázal umístit a nechal tak vyznamenat gólmana Dreyera?

Brzy se tak skóre měnilo na druhé straně. Ve 13. minutě se míče ujal Modibo Maïga a po hezké individuální akci se odhodlal ke střele z dvaceti metrů. A dobře udělal. Míč se zakroutil přesně do horního růžku branky a Vedran Runje byl bez šance - 1:0.

Chorvatský brankář si spravil chuť proti Ideyemu, jenž se o pár okamžiků později pokoušel o podobnou kulišárnu. Nigerijský kanonýr se ale nakonec branky přeci jen dočkal - a to minutu před řádným koncem prvního poločasu. Nicolas Maurice-Belay pronikl do šestnáctky, jeho střelu ale Runje vyrazil. Práci ale nakonec domácí dokázali dokončit, dorážku do odkryté sítě namířil právě Ideye.

V samém počátku druhého poločasu se musel mít na pozoru znovu gólman domácích. Tentokrát dokázal bleskurychle zastavit příležitost Eduarda, jenž na toto utkání rozhodně nebude vzpomínat s úsměvem. Když se mu již podařilo do solidní pozice uvolnit svého parťáka z útoku Boukariho, střela tožanského reprezentanta byla sražena na rohový kop.

Poté mířil těsně mimo se svou hlavičkou Ideye, do šance mu nacentroval z rohového kopu Ryad Boudebouz. Nakonec ale třetí branka přišla. Perquisův přímý kop se odrazil od hráčů v pokutovém území a zapadl do sítě - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
jardakolo1

soch. doma neznam jiny vysledek než3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrzeni domaci formy.

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja si myslím, že domáce Sochaux vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu redakční tip 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele