14. kolo
20.11.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 1:1

Vynikající forma Auxerre pokračuje. Osmé soutěžní utkání bez porážky - tentokrát sice "pouze" remíza 1:1 se Saint-Étienne.

V lize prodloužilo svou sérii neporazitelnosti Auxerre již na pět utkání, spolu s Coupe de la Ligue je to již zápasů osm. Získaný bod katapultoval svěřence Jeana Fernandeze o dvě příčky vpřed, na sedmou příčku. Na pohárové příčky ztrácí nyní tři body. Stejně je na tom po tomto výsledku také Saint-Étienne, které je ale kvůli horšímu skóre až na příčce osmé. Stále má ale zápas ve Valenciennes k dobru.

Domácí vstoupili do utkání lépe a také se jako první dočkali přemožení soupeřova brankáře. Zhruba po půlhodině hry se prosadil Jean-Pascal Mignot. Nicméně na druhé straně dokázal po změně stran odpovědět Loic Perrin, a zápas tak skončil remízou. Největší zásluhu na tom ale opět měl vynikající gólman ASSE Jérémie Janot, který svými skvělými kousky doháněl soupeřovi útočníky k šílenství.

Hned zkraje utkání zkoušel své štěstí hostující znovuzrozený útočník Dennis Oliech. Domácí brankář potřeboval ke zkrocení jeho rány hned dva pokusy, nakonec ale míč ve své náruči zkrotil. Na druhé straně o sobě dal slyšet umlčený kanonýr Dimitri Payet. V 16. minutě pálil z veliké vzdálenosti z přímého kopu, nicméně i hostující gólman byl tentokrát úspěšnější než útočník.

Skóre se tak změnilo až v minutě 28. To si obránce Jean-Pascal Mignot naskočil nejlépe na přímý kop Benoita Pedrettiho a hlavičkou přeloboval Janota v bráně Saint-Étienne - 0:1.

Domácí se mohli dočkat odplaty hned po dvou minutách hry. Volej Payeta ale ke smůle domácích odskotačil za brankovou čáru vedle tyčky. Za hosty se málem prosadil Dennis Oliech, který po nádherném sólovém úniku ale nezakončil přesně.

Cokoliv plánovalo Auxerre ve druhém poločase, dostalo velikou trhlinu hned po osmi minutách. Na milimetrový centr Blaise Matuidiho si naběhl Loic Perrin a z bezprostřední blízkosti nedal Olivieru Sorinovi příliš šancí zasáhnout - 1:1.

Za vítězstvím se hnalo hlavně Auxerre - levačka Frédérica Sammaritana ale skončila těsně nad brankou, zatímco Pedretti pálil z třiceti metrů těsně mimo. Nebylo to ale všechno, největší šance měla ještě přijít. Adama Coulibaly ale se svým dobrým volejem ztroskotal na vynikajícím Janotovi, a skóre se tak neměnilo ani v 89. minutě.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele