25. kolo
27.02.2011 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Marseille díky dvěma dorážkám vyhrála v Nancy

Až dva góly z kopaček útočníka Andrého Ayewa spasily obhájce trofeje z Marseille. Nancy se po brance Juliena Féreta dokonce ujalo před vlastními diváky vedení, nakonec ale ze zápasu odchází naprázdno.

Tým pod vedením Didiera Deschampse tak v lize neprohrál již devět utkání v řadě, vítězství si připsal již počtvrté za sebou. V tabulce ale zůstává na třetí pozici, jelikož konkurent z Rennes již včera porazil Lens. Naproti tomu Nancy prohrálo druhé utkání v řadě - po Lyonu nestačilo ani na Marseille a i po pětadvacátém kole mu patří šestnáctá příčka. Náskok na sestupující Monako je stále tříbodový.

Zápas nezačal v nijak oslnivém tempu a diváci na stadionu se museli v úvodních minutách notně nudit. Jedinou vyloženější příležitost v úvodní půlhodince si překvapivě připsalo domácí mužstvo, hlavička Joela Samiho měla namířeno již s jistotou do sítě, když míč parádním zákrokem dokázal vyrazit brankář Mandanda.

Nancy se nakonec dočkalo vedení o několik minut později. Ve 34. minutě předvedla parádní sólový průnik a únik domácí hvězda záložní řady Julien Féret. Šikovný středopolař se ujal míče na levém křídle, pohotově vběhl do pokutového území, zbavil se dotírajícího Charlese Kaborého a nakonec přesně zakončil - 1:0.

Marseille se ale ještě před koncem prvního poločasu stihla vzpamatovat a dokázala vyrovnat po dobře rozehraném rohovém kopu. Lucho González se svou střelou ještě nepochodil, dorážející André Ayew měl ale již práci jednoduchou - jeho rána skončila bez problémů v brance - 1:1.

Zkraje druhého poločasu se z třiceti metrů nebál vystřelit domácí Marama Vahirua, jeho pokus se ale neujal - naopak, pro gólmana Mandandu se jednalo o malou laskominku. Ze solidní vzdálenosti se poté pokoušel vstřelit další branku Ayew, jeho rána ale skončila mimo.

Obrovitánskou příležitost poté zahodil domácí Diakité. Ten využil zaváhání stopera Diawary a mířil sám na brankáře - toho nakonec bez větších problémů překonal a již se radoval z branky, když se jako černý blesk k brankové čáře přiřítil Tayé Taïwo a míč ještě před překřížením osudové čáry vykopl pryč.

Když to již vypadalo, že zápas skončí remízou, ujal se míče opět Taiwo, z levé strany se dostal do pokutového území, překonal dva obránce a vypálil. Nicméně brankáře Gregorini se vytáhl se skvělým zákrokem. Míč ale znovu dopadl k číhajícímu Ayewovi a jeho dorážka našla branku i podruhé - 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele