15. kolo
27.11.2010 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nancy remizovalo v nudném utkání se Saint-Étienne 1:1

Nic neřešící remíza se urodila na umělém povrchu v Nancy. Tamní celek si připsal do tabulky jeden bod za výsledek 1:1 se Saint-Étienne. Své statistiky si tak alespoň vylepšili domácí Marama Vahirua a Loïc Perrin z hostujícího celku.

Nancy tak v lize neprohrálo již dvě utkání za sebou, nakonec jim ale bod za remízu příliš platný nebyl. V tabulce dokonce kleslo o jednu příčku níže - na pozici patnáctou. Naproti tomu Saint-Étienne pokračuje v matných výkonech z posledních kol. V lize nevyhráli již sedm za sebou jdoucích zápasů a zuby nehty se drží v první polovině tabulky.

Domácí začali utkání velice zhurta a již po pár minutách se ve vyložené příležitosti ocitl Marama Vahirua. Tahitský útočník ve službách Nancy se pokoušel svého soupeře - brankáře Jeremieho Janota - přelobovat, nicméně gólman hostů se ukázal v těch nejlepších barvách a excelentním zákrokem pokus zkušeného forvarda zlikvidoval.

Na druhé straně se pokoušel skóre otevřít Blaise Matuidi, kterému do nadějné pozice přihrál Perrin. Jeho rána ale skončila mimo. Po Payetově nahrávce se tentokrát do zakončení hrnul Riviere, ten dokonce zamířil mezi tři tyče. Nicméně ani on nebyl úspěšný, jeho pokus totiž vytěsnil brankář Grégorini.

Na hřišti bylo nejvíce vidět jednoho hráče - a tím byl letos fenomenální Dimitri Payet. Jeho přihrávka našla dobře postaveného Perrina, který ale těsně před ukončením první půle parádní pozicí pohrdl a míč napálil kamsi do neznáma.

Hra ožila pět minut po startu půle druhé, kdy se konečně zatřepetala síť jedné z branek. Radovali se hosté - prosadil se totiž Loïc Perrin. Po rohovém kopu se domácím nepodařilo míč pořádně vyklidit z pokutového území, brankář Gregorini poslal míč pouze k hostujícímu Bakarymu Sakovi. Mladý záložník zamířil - a přestože gólman hostů se vrhl na zem a bránil mu ve střele -, nakonec brance nezabránil. Z voleje totiž svou čtvrtou letošní branku přidal Perrin - 0:1.

Nancy téměř vyrovnalo o šest minut později. Landry N'Guemo hlavičkoval a již se radoval z branky, nicméně jeho hlavička se spíše odrazila od tyčky, než že by přešla celým objemem brankovou čáru. Domácí se ale nakonec vyrovnání přeci jen dočkali - a to v minutě 67. Marama Vahirua zahrával přímý kop z levé strany od pokutového území a svůj pokus umístil přesně do pravého růžku branky - 1:1.

O deset minut později mohl tentýž hráč dokonce rozhodnout o vítězství svého týmu. Z téměř identické pozice pálil i tentokrát přímý kop, jenže nyní byl nepřesnější a nakonec napálil pouze tyčku Janotovy branky. V posledních minutách se ještě pokoušel o vítěznou trefu Julien Feret, ani on ale nebyl úspěšný, když jeho ránu pro změnu zlikvidoval Janot.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele