32. kolo
24.04.2011 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Rennes 1:0

Monako získalo další trochu nečekané, zato však důležité tři body v souboji o přežití. Před vlastními fanoušky dokázalo porazit favorita z Rennes, které bojuje o třetí příčku zaručující kvalifikaci o Ligu mistrů. Pro hosty to znamená již třetí ztrátu v řadě, naposledy nestačili venku Brestu a doma Lorientu. Knížecí klub se naopak posunul na patnáctou příčku.

SRFC přitom vstoupilo do utkání hodně aktivně a nebylo daleko vstřelenému gólu. M'Vila našel svou přihrávkou spoluhráče Tetteye, který na pravé straně proběhl kolem čtyř obránců, poté ještě stačil nacentrovat na Boukariho, jenže jeho hlavička skončila pouze na břevně. Po hodině hry pálil nebezpečně ze standardky Kembo Ekoko, míč však poslal těsně nad.

Monačtí se dostali do největší šance prvního poločasu ve 37. minutě. Park se dokázal uvolnit na levé straně, následně ovšem pálil jen mimo tři tyče Douchezovy brány. Douchez se musel v bráně ohánět i devět minut po obrátce, to totiž Haruna málem potrestal chybné postavení renneského beka Boyeho.

V 72. minutě nakonec padla jediná branka utkání. Honduraský útočník Georgie Welcome, který má příjmení stejně přeložitelné s anglickým slovíčkem "vítejte", hezky pozdravil svou úspěšnou hlavičkou Doucheze. Byla to vůbec jeho první trefa v Ligue 1. Pátý tým tabulky se přesto na jihu Francie ještě nevzdával.

Domácí naopak měli velký zájem vítězství udržet až do konce. Stejně jako před dvěma týdny by tak skalpovali dalšího z popředí francouzské ligy, naposledy to odnesli fotbalisté vedoucího Lille. Ač však byla třeba Danzeho rána, kterou musel brankář Ruffier vytěsňovat nad bránu, hodně nadějná, Rennes se již srovnat nepodařilo.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele