34. kolo
12.05.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon dále útočí na jistotu Ligy mistrů

K pohodlné, zároveň důležité výhře 3:0 dokráčel Lyon v dohrávce 34. kola, kde se mu postavilo osmé Monako. Pokud tak nyní už o bod před Auxerre třetí OL vyhraje i v posledním kole, zajistí si bez ohledu na výsledky ostatních soupeřů alespoň třetí příčku, a vlastně tak i kvalifikaci Ligy mistrů. Přitom v sobotu přivítá doma jen již sestupující Le Mans.

Trochu trvalo, než se Lyon rozehrál, až ve 24. minutě v podstatě vstal konečně z postele. Cissokhův centr sklepl Gomis pro Bastose, jehož volej nakonec zamířil mimo bránu. O chvilku později Lisandro obešel monackého strážce Modesta, nicméně ani jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Ve 26. minutě se Lyon dočkal úvodní branky. Bastosův rohový kop prodloužil stoper Cris na Pjaniče, jenž z první překonal brankáře Ruffiera. Domácí svého soupeře, který už bojuje jen o konečnou sedmou pozici, tlačili i nadále. Ruffier se ještě musel ohánět proti pokusu sólujícího Gomise, těsně po přestávce už ale jeho šanci zlikvidovat nedokázal.

V 66. minutě se mezi střelce mohl zapsat Lisandro, míč však do sítě po centru Bastose nedopravil. Jediné vážnější ohrožení Llorisovy branky nastalo ze strany Monaka deset minut před koncem, jenže Sagbo hlavičkoval nad. V 87. upravil na konečných 3:0 Lisandro López, čerstvý nejlepší hráč Ligue 1, který parádně zužitkoval pas od Edersona.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Langi

Lyon musí...ovšem nechápu kurs 1,20 Monaco sice už nemá o co hrát ale těžko jim ten zápas jen tak pustí

Reagovat
sajty

Lyon musel uz minule a stejne jsme to podelali...Ale dneska uz jde o vsechno,jestli nevyhrajem,jsme bez ligy mistru.Kurz 1,2 je opravdu dost usmevny,Monacu jde sice o prd,ale poustet to nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Ha

Reagovat
smazaný uživatel

fotka lisandra je po tom diegovu vtipu jako sul do ran

Reagovat
Godwinson

haluzáci z Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už Lyonu LM neunikne

Reagovat
Shevchenko

Při bodové shodě rozhoduje co?

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne a teraz už len do LM!

Reagovat
Langi

při troše štěstí z toho ještě může být i 2. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele