10. kolo
24.10.2009 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Nice přejelo Lyon 4:1

Lyon v lize opět prohrál. A opět to bylo proti týmu, který by OL neměl dělat vážnější problém. Po Sochaux si na sedminásobném mistru smlslo také Nice, před tímto zápasem předposlední tým tabulky.

Lyon má letos dvě tváře. Jednu veselou a jednu smutnou. Obě je pak pravidelně mění; tu první si nazouvá pouze na zápasy evropských lig, tu druhou si poslední dobou navléká především v domácí lize. Aplikováno: Lyon v minulém kole sice podlehl Sochaux 0:2, vše ale napravil v Lize mistrů. To porazil Liverpool na jeho hřišti 2:1. Nyní ale opět proběhla rychlá výměna - tým prohrál 4:1 s Nice a z čela tabulky se propadl až na čtvrté místo. Naopak OGC se díky letošní třetí výhře posunulo na čtrnáctou příčku.

Gólové hody načal již po čtvrt hodině hry domácí útočník Mamadou Bagayoko. Druhý gól domácích přišel pět minut před koncem poločasu - autorem se ale nestal žádný z hráčů Nice. Vlastní branku si totiž vstřelil Aly Cissokho. Na další branky jsme museli čekat až do sedmdesáté minuty. To na rozdíl tří branek zvyšoval David Hellebuyck, o pět minut později se do černého trefil i bývalý hráč hostů - Loïc Rémy. Za Lyon se trefil již pouze Ederson, který v 84. minutě pouze jemně korigoval výsledek.

Zápas začal poměrně svižně. Hned v úvodu pálil domácí Julien Sable, na druhé straně se zase z veliké dálky pokoušel Jean Makoun. První branka ale padla až po sedmnácti minutách hry. Svůj první ligový gól letos vstřelil Mamadou Bagayoko. Rémy byl hlavní postavou celé akce - zatáhl míč po pravé straně a svou přihrávkou našel dobře postaveného střelce. Před ním stál poměrně "složitý" úkol - obejít stopera Crise. To se mu nakonec podařilo a přízemní střelou otevřel skóre zápasu - 1:0.

Druhý gól také padl na líc odchovanci Olympiquu Lyon, momentálně ale hrajícího za OGC Nice - Loïca Rémyho. Ten opět centroval z pravé strany, tentokrát ale nemusel najít jediného spoluhráče, míč si totiž do vlastní sítě uklidil obránce Aly Cissokho. Byl to vůbec jeho první gól za Lyon, jistě ale na něho nebude vzpomínat v dobrém - 2:0.

Lyon se nedokázal dostat do tempa zápasu, pravděpodobně také kvůli únavě z minulého dramatického utkání proti Liverpoolu. Jejich první šance přišla až po hodině hry. Do volného prostoru si naběhl Lisandro López, svou střelou ale brankáře Ospinu pouze protáhl. Na druhé straně se naopak dávaly lekce z produktivity. Mounier našel neobsazeného Helleybucka, který svou pověstnou pravačkou napálil míč do sítě. Vercoutre byl i tentokrát bezmocný - 3:0.

O dvě minuty později se na sebe mohl hodně zlobit Sidney Govou. Ten už už překonal vyběhnuvšího brankáře Ospinu, jeho lob se ale nakonec zastavil na břevně. O pár sekund později již mohli hráči Lyonu na zápas rezignovat. Loïc Rémy se zjevil v pokutovém území a nevyzpytatelnou střelou překonal na zem se položivšího Vercoutreho. Aktivní Rémy se tak dočkal odplaty proti svému bývalému zaměstnavateli - 4:0.

Edersonův gól v 84. minutě již nic neřešil, Lyon tak podruhé v sezoně prohrál.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon vyhraje!! Nice 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele