30. kolo
28.03.2010 17:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Nancy rozstřílelo pasivní Lens 5:1

Lens tvrdě narazilo. Takovou kanonádu jistě čekal málokdo. Navíc v takovém zápase. Tedy zápase, ve kterém prakticky o nic nejde. Nancy ale diváky na svém stadionu jistě zabavilo i bez toho - vždyť pět branek není obyčejné. Hattrick si připsal Issiar Dia, po brance vstřelil Youssouf Hadji a Pascal Berenguer. Za hosty snižoval v poslední minutě z penalty Jemaa.

Nancy tak dalo zapomenout na nepovedené výkony z minulých kol. Po prohře s Boulougne a remízou se Saint-Etienne si ASNL jistě spravilo chuť. A zlepšený dojem na hřišti přetavilo v kanonádu - a vylepšilo si dosavadní umístění. Nyní je na dvanácté příčce. Naopak pro Lens po postupu do semifinále Coupe de France přišlo kruté vystřízlivění. V lize nevyhrálo již pět zápasů v řadě a tabulkou se nadále propadá. Na sestupové pásmo má nadále náskok dvanácti bodů.

Již první minuta znamenala ohrožení branky. Nikoliv ale té Lens, jak by si mohli mnozí myslet. Po pár sekundách nepřesně mířil Kanga Akale, z veliké vzdálenosti ale minul. Na druhé straně se poprvé představil Dia. Po centru Berenguera se dostal do solidního zakončení hlavou, gólman Vedran Runje ale zareagoval včas.

Dia se téměř radoval z úvodní branky i o pár okamžiků později. Jeho střílený centr se stočil tak neočekávaně, že i Runjeho překvapilo, když se míč odrazil od břevna. Za Lens zůstával nejnebezpečnější Akalé. Dokázal se zbavit svého strážce, nicméně zakončení z jeho strany již tolik kvalitní nebylo. Míč dokázal vytěsnit obránce Mickael Chretien.

Domácí se téměř radovali z branky ve 35. minutě. Eric Chelle nedokázal míč odvrátit a nabídl ho pouze napadajícímu Diovi. Jeho rána ale nakonec skončila pouze těsně vedle levé tyče. Nakonec se ale senegalský útočník dočkal své další branky v dresu Nancy. Dvě minuty před koncem poločasu zužitkoval zmatku v pokutovém území a napálil míč bezmyšlenkovitě do sítě - 1:0.

A ještě než skončil poločas, svítilo nad stadionem skóre 2:0 To se podruhé prosadil Dia. Mladý forvard si naběhl na přihrávku Juliena Fereta a technickou střelou poslal Runjeho na druhou stranu - 2:0.

Začátek druhého poločasu byl spíše technickým bojem o střed hřiště. Domácí dobře bránili, hosté se nedokázali dostat do výraznější příležitosti. První šance - třetí gól. Nancy zvýšilo své vedení po šedesáti minutách hry. Feret nahrál Diovi, ten prodloužil na Hadjiho. Marocký útočník míč dostihl právě v pravý čas - a střelou pravačkou překonal Runjeho potřetí - 3:0.

Stačila minuta a bylo o čtyři... Alfred Ndiaye svým napadáním získal míč, skvělou přihrávkou našel ve středu pokutového území Hadjiho. Ten se ale sobecky nezachoval a nahrál ještě lépe postavenému Diovi - a ten přesně mířenou střelou zpečetil svůj hattrick - 4:0.

Pátý gól přišel po dalších pár minutách. Autorem páté branky se stal Berenguer. Ten zužitkoval pěkný centr Chrise Malongy a z velkého vápna překvapil brankáře Lens - 5:0. A mohlo být ještě hůř. Hadji se zbavil bránícího Chelleho a naskočil na centr Malongy. Mířil ale mimo. Na druhé straně mířil z pětadvaceti metrů těsně mimo Jemaa.

Jemaa se nakonec branky dočkal. V 90. minutě zařídil snižující branku. Gennaro Bracigliano ho srazil v pokutovém území, útočník ho při následném pokutovém kopu poslal na druhou stranu. Přesto to nemohlo vyvážit utrpení celého utkání.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele