15. kolo
13.01.2010 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Monako zvládlo první zápas nového roku na jedničku

Jako by teprve devatenáctiletý záložník Lukman Haruna vzkázal do Angoly, kde se odehrává Africký pohár národů, kouči nigerisjké reprezentace Shaibuovi Amoduovi: Měl jste mě vzít s sebou! Haruna totiž dvěma trefami během deseti minut ze druhé půle v podstatě zařídil Monaku pohodlné vítězství v dohrávce 15. kola nad třetím celkem tabulky Montpellierem. AS celkově zvítězilo vysoko 4:0.

Montpellieru se zkrátka nedařilo nic od začátku až do konce. Hodně mu srazila vaz první rychlá branka, která padla už po jedenácti minutách. Těsně předtím už varoval hosty domácí Park, k němuž se odrazil šťastně balón, úplně sám ale gólmana Jourdrena ještě nepřekonal. Z následného rohového kopu Neného se ale už hlavou prosadil na bližší tyči Puygrenier.

HSC zahrozilo poprvé po půlhodině hry, jenže Marveaux dvakrát napálil z dobré pozice jen záložníka Péreze. Ve 32. minutě se otřáslo břevno Jourdrenovy branky, pumelici z dobrých 30 metrů vyslal po rychlém rozehrání standardky od Modesta záložník Nene. Z protiútoku zahrozil opět Montpellier, hezký ťukes předvedli proti statické obraně Monaka Camara s Belhandou, v brance se činil výtečný Ruffier.

Menší závěrečný tlak, jenž si hosté vytvořili v poslední čtvrthodině prvního dějství, převládl i v tom druhém. Ruffier však skvěle vychytal pravačku Delaye. A o pár chvil později z ničeho nic skórovalo Monako. Nene zahrál volný kop, míč odvrátil krkolomně stoper Spahič jen k Harunaovi, jenž z voleje překonal Jourdrena podruhé.

Tady to HSC trochu zabalilo. Na nějaký zvrat už prostě příliš neměl náladu. AS si dobře hlídalo pohodlný dvoubrankový náskok a občas soupeře zaměstnával. V 65. minutě vstřelil svůj druhý gól v zápase Haruna. Alonso našel hezkým pasem Parka, tomu sice vběhl pod nohy Jourden, míč ovšem nakonec dorazil do branky nigerijský záložník, jenž mimochodem nastoupil v základní sestavě Monaka letos vůbec poprvé.

V 73. minutě se navíc nechal vyloučit hostující Belhanda, jenž obdržel druhou žlutou kartu. AS pak tři minuty před koncem přibalilo oslabenému soupeři na cestu čtvrtou, pro třetí celek tabulky Ligue 1 potupnou branku, jenž podtrhla pohotové vítězství domácích, když se z voleje hezky trefil Peréz.

Pro největší překvapení podzimní části francouzské ligy to byla vůbec nejhorší prohra od postupu do nejvyšší soutěže. Knížecí klub se díky zisku třech bodů Montpellieru přiblížil jen na rozdíl tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele