21. kolo
18.01.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 2:1

Český útočník Václav Svěrkoš si připsal ve svém druhém zápase v novém působišti za Sochaux svou premiérovou trefu v Ligue 1! Ve 49. minutě chladnokrevnou střelou k tyči srovnával na 1:1. I tak to k bodům jeho mužstvu nepomohlo, protože v 63. minutě zařídil tři body pro PSG Luyindula. Svěrkoš odehrál dobrý zápas, neustále laboroval ve vápně, i když první půle nebyla z jeho strany nelepší.

První dějství jasně patřilo domácí Paříži. Už ve druhé minutě Sochaux vystrašil střelou nad Rothen, na druhé straně se z hranice malého vápna neprosadil Melvüt, když podobně jako Rothen přestřelil. Od té doby to byl jen pařížský koncert.

Po dlouhé době se místo Giulyho objevil vedle Hoaraua v útoku Péguy Luyindula. Právě on byl nejaktivnějším mužem na hřišti, ale ne a ne mu přát štěstí. Buď dobře nezpracoval míč, nebo mu chyběla přesnější muška. Ve 14. minutě se mohl ale on i jeho spoluhráči zlobit na hlavního sudího Poulata.

Luyindula se dostal do úniku, brankář Gavanon, jenž nahradil zraněnou jedničku Richerta, proti němu vyběhl, ovšem zřetelně balón chytl až za vápnem. Poulat vytáhl jen žlutou kartu a nařídil přímý volný kop, který z kopačky Sessegnona letěl nad. Poté se beninský záložník pokusil vystřelil, naštěstí se nepřesná střela dostala k úplně volnému Luyindulovi, jenže ten z bezprostřední blízkosti před poloodkrytou klecí nezpracoval a od kopačky se míč přehoupl ke Gavanonovi.

Do šance se dostal i domácí Hoarau, ale jeho střela byla zablokována na roh. Ani Clement se svou střelou ve 43. minutě na Gavanona nepochodil. Až třetí minuta nastavení první půle branku nabídla. Bek Perquis, autor jediné trefy z minulého utkání proti St. Étienne, v pokutovém území lehce fauloval pronikajícího Rothena a nařízenou penaltu proměnil přízemní střelou k pravé tyči Hoarau.

Sochaux ovšem těsně po začátku druhé půle vyrovnalo. Český ostrostřelec Václav Svěrkoš, který byl v první půli spíše vidět jen díky častým faulům, proměnil svou jedinou šanci zápasu v gól. Jenom obdržel za vápnem míč, obránci PSG ho neefektivně bránili a nová posila francouzského klubu zakončila z dálky přesně k pravé tyči Landreauovy branky.

Hosté byli jako pokropení živou vodou a kdo ví, jak by to celé dopadlo, kdyby se Isabey z úhlu netrefil jen do nohy Landreaua. Zato na druhé straně se v 63. minutě Luyindula konečně dočkal branky. Rothenův rohový kop trefil směrem k brance hlavou Armand, kde stál rodák z konžské Kinshasy, který z bezprostřední blízkosti zařídil Paříži konečnou výhru 2:1.

Ačkoli se Svěrkoš a spol. snažili o vyrovnání a do konce utkání měli míč na kopačkách spíše oni, jen střela z halfvoleje od Santose z 87. minuty ohrozila výrazněji branku Landreaua. Sochaux tak zůstává v sestupovém pásmu, Pařížané díky výhře neztratili kontakt s čelem tabulky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG si potrebuje udobrit fans a na Sochaux se podle me vyradi - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Venca tam pichne jednoho a sochaux vyhraje nebo si odveze alespon bod, ktery by byl v boji o zachranu nesmirne cenny.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Venca tam pichne jednoho a sochaux vyhraje nebo si odveze alespon bod, ktery by byl v boji o zachranu nesmirne cenny.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze Venca tam pichne jednoho a sochaux vyhraje nebo si odveze alespon bod, ktery by byl v boji o zachranu nesmirne cenny.

Reagovat
smazaný uživatel

ale že ty jsi tu pichnul hned tři

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele