23. kolo
08.02.2009 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Lyon porazil Nice a vede o čtyři body

Lyon po remíze se St. Etienne opět zabral a dokázal si poradit s Nice. To prohrálo již podruhé za sebou a kleslo na osmou příčku.

Lyon se tak osamostatnil na čele Ligue 1. Alespoň na pár hodin, poté svůj zápas odehraje i největší pronásledovatel sedminásobného šampiona - Bordeaux. Tým Clauda Puela neprohrál již pošesté v řadě. Naopak jeho nedělnímu soupeři - Nice - se v novém roce nedaří. Ze tří uplynulých zápasů získalo pouze tři body.

Skóre zápasu otevřel po 18 minutách sváteční střelec Jean Makoun. Do poločasu se stav měnil ještě dvakrát. Po gólu padlo na obou stranách - na 2:0 zvyšoval kanonýr Benzema, v nastaveném čase první půle snížil na rozdíl jediné branky Apam. Snahu o vyrovnání zkomplikovalo v 56. minutě vyloučení domácího borce Juliena Sablého. V pětasedmdesáté minutě mohl vedení zvýšit Benzema, nabídnutou penaltu ale neproměnil. Podruhé se tak trefil kamerunský záložník Jean Makoun.

Zápas začal prakticky až v 17. minutě. To přišla první akce zápasu, která nakonec skončila gólem. Bývalý středopolař Nice Ederson nacentroval na Makouna, který levačkou z voleje poslal míč za bezmocného gólmana Ospinu - 0:1.

Gólman Ospina si na míč sáhl až několik minut poté. Jeho zákroky ale zachránily Nice od dalších inkasovaných gólů. Nejdříve nedovolil skórovat Keitovi, následně si na něm vylámal zuby i jeho bývalý spoluhráč Ederson. Na střelu Benzemy ale domácí gólman neměl šanci zareagovat.

Francouzský reprezentant si naběhl na skákavou přihrávku Edersona, která byla původně nejspíš pro Juninha, a z deseti metrů napálil míč za brankovou čáru. Po sedmadvaceti minutách to bylo 0:2.

Další šanci Lyonu promrhal o deset minut později kapitán Juninho, který z přímého kopu nastřelil pouze tyč. Neproměněnou šanci potrestal v poslední minutě prvního poločasu Apam. Ten se prosadil z rohového kopu a dal domácím naději na dobrý výsledek.

Tato naděje se rozplynula deset minut po změně stran. Záložník Jean Sablé, který do Nice zamířil před sezonou z druholigového Lens, brutálním zákrokem zastavil Edersona a rozhodčí neváhal s červenou kartou.

V 74. minutě mohl Karim Benzema přidat svůj druhý gól v zápase. Aktivní Ederson byl totiž nedovoleně atakován v pokutovém území a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě mladý útočník. Penaltu ale kopl špatně a gólman Ospina střelu kryl.

Benzema své zaváhání napravil deset minut před koncem zápasu, když po přímém kopu přihrál do skvělé pozice Makounovi. Ten si se zakončením nedělal větší problémy a poslal míč do sítě podruhé - 1:3.

Pár okamžiků před koncem zápasu se za zbytečný faul na Boumsonga ještě nechal vyloučit druhý hráč domácích - Adeilson. Ten na hřiště přišel až v 70. minutě.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cista vyhra Lyonu.

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele