23. kolo
07.02.2009 21:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Svěrkoš proměnil penaltu, Sochaux přesto ztratilo vedení 0:2 a prohrálo

Český forvard Václav Svěrkoš byl u obou gólů Sochaux v zápase na půdě Lille. Na první asistoval, druhý sám proměnil z penalty. Jenže jeho tým ztratil vedení kvůli vyloučení Dafa, po kterém byl ihned na to z taktických důvodů střídán, a nakonec dovolil Lille postoupit díky výhře 3:2 na páté místo. Zvláštní branku dával za domácí Slovák Vittek.

Hrát se začalo zhruba až po půlhodině hry. Pak šlo ovšem všechno naráz. Sochaux se mohlo už po 28 minutách dožadovat penalty, když Hazard evidentně v pokutovém území fauloval Carlaa. Lille mělo svou první velkou šanci o tři minuty později, když Obraniakův volný kop hlavičkoval mimo Fauvergue.

První branka padla ve 33. minutě a dali jí hosté. Byl u toho i český útočník Václav Svěrkoš. Ten totiž odcentroval přesně na hlavu Mevlüta, jenž sklepl do vyložené pozice Pitauovi. Gólmana Malickiho pak Pitau mazácky přeloboval. Ze strany Sochaux to ovšem do půle nebylo vše.

Ačkoli se vyrovnat snažil Hazard střelou z vápna, na brankáře Richerta to nestačilo. Svěrkoš pět minut po přestávce potrestal chybu Ramiho, který ho nechal projít až do pokutového území. Tam ho fauloval Beria, rozhodčí nařídil penaltu, kterou bývalý ostravský kanonýr nekompromisně proměnil.

Definitivní tečku za zápasem mohl Svěrkoš udělat těsně po přestávce. Do dobré pozice mu dodal Melvüt, ovšem tentokráte mířil nepřesně. Nepříjemností bylo pro něho i jeho tým vyloučení Omara Dafa z 50. minuty, který za faul na Balmonta obdržel druhou žlutou kartu. Svěrkoš ale oslabení hrál jen čtyři minuty, protože pak byl střídán bekem Jokičem. Stáhnout Svěrkoše a posílit defenzívu ale nebylo to pravé ořechové.

Právě červená karta nakopla Dogy ke zvrácení utkání. Svou přesilovku využili skvělým způsobem. Hazard přihrál Balmontovi, jehož střelu srazil hlavou za záda bezmocného Richerta střídající Pierre-Alain Frau. Na možné odpískané penalty to bylo v 64. minutě 1:1, protože sudí po sražení Cabayeho hostujícím Boudebouzem k zemi na bílý puntík neukázal.

Kuriózní branku, kterou Lille vyrovnalo, si na své konto připsal sochauxský gólman Richert. Ten v 74. minutě zkrotil hlavu Fraua, ale ne dostatečně. Střídající slovenský Vittek vybojoval míč zpět a z úhlu z postranní čáry ho nakopl nad Richerta. Richert ho v pokusu chytit ramenem vyrazil za sebe na vzdálenější tyč, kde se ovšem od ní odrazil přímo do branky.

Dvě minuty před koncem utkání si Ramiho pas zpracoval dobře Hazard a přízemní střelou k tyči rozhodl o těsné výhře Lille. Krutý konec pro Sochaux, které tak ještě nějakou tu dobu pobude v sestupovém pásmu, slastný pro Lille.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0,rooooooobo vittek

Reagovat
smazaný uživatel

vito,paraaaaaada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele