14. kolo
15.11.2008 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Saint-Étienne 3:0

Ani výměna trenéra zatím Saint Etinne nepomohla. Éra Allaina Perrina nezačala zrovna slavně, když jeho tým prohrál na hřišti Lille vysoko 0:3.

Gólové hody načal v dvacáté minutě belgický talent Eden Hazard, další gól přidal Ludovic Obraniak a po vyloučení Matuidiho zvýšil na konečných 3:0 Slovák Róbert Vittek.

Lille svého soupeře přehrávalo již od prvních minut. Po pár sekundách se již mohlo měnit skóre, dělovku zpoza pokutového území vyslal Michel Bastos, gólman Janot byl ale připraven a nedovolil tak domácím rychle se ujmout vedení.

V první půli se nehrál příliš ofenzivní fotbal, a tak byli diváci po dvaceti minutách rádi, že se dočkali prvního gólu. O ten se postaral teprve sedmnáctiletý Belgičan Eden Hazard, který po své individuální akci dokázal obelstít i gólmana hostů.

Hosté měli problémy především v defenzivě, další chybu si připsal obránce Tavlaridis, který si nedokázal poradit s vysokým balonem a poskytl tak příležitost Bastosovi. Ten neváhal a poslal míč na dobře postaveného Obraniaka, pro kterého již nebyl problém překonat bezmocného gólmana - 2:0. Před koncem druhé půle ještě zahrozili hosté, chytré přiťuknutí Mirallase poslalo Varraulta do velké šance, francouzský obránce si s ní ale nedokázal poradit.

Saint Etienne se pokusilo vstoupit do druhého poločasu více aktivně, další šanci měl Payet. Jeho hlavička ale nemířila přesně a skóre tak nadále zůstávalo nepříznivé. Z rychlého protiútoku domácí sice nevyprodukovali gól, alespoň se jim ale povedlo vykartovat klíčového záložníka Matuidiho. Ten se ohnal po unikajícím Hazardovi a obdržel již svou druhou žlutou v zápase.

Od té doby se hosté za svou půlku dostávali spíše sporadicky a Lille se dostávalo místy až do drtivého tlaku. Ten využil v 70. minutě slovenský reprezentant Robert Vittek, který se po chytré přihrávce Bastose se zakončením příliš nemazal.

Pro hosty mohlo být ale mnohem hůř, ke konci zápasu se totiž k šancím dostával především Bastos a bylo pouze jeho chybou, že nedokázal brankáře Janota počtvrté překonat.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele