38. kolo
30.05.2009 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 3:2

Pětigólová přestřelka se odehrála v sobotu večer v Lille. Domácí vedli po čtvrthodině 2:0 a zdálo se, že mají zápas pevně ve svých rukou. Hosté z Nancy ale dokázali vyrovnat na 2:2 a o vítězství Lille tak rozhodl až patnáct minut před závěrečným hvizdem Plestan.

První branku přinesla 12. minuta, Vittek se obtočil kolem obránce hostů a střelou k tyči poslal Lille do vedení. Neuběhly ani dvě minuty a skóre se měnilo podruhé - Rami využil chaosu v obraně Nancy a pohodlně doklepl míč do sítě - 2:0. Kdo si myslel, že je o osudu utkání rozhodnuto, ten se pořádně mýlil. Čtyři minuty před poločasovým hvizdem vrátil hosty do hry Ouaddou, na kterého domácí obrana zapomněla, a marocký obránce pohodlně dopravil míč do sítě.

To ale nebylo ze strany Nancy všechno, po hodině hry chytil domácí gólman Butelle do rukavic "malou domů" a sudí nařídil nepřímý kop. K jeho exekuci se postavil Hadji a vyrovnal na 2:2.

Definitivní podobu dal výsledku v 75. minutě Plestan, ke kterému se po rohovém kopu a několika tečích míč odrazil, a domácí obránce z malé vzdálenosti vystřelil Lille tři body.

Lille si vítězstvím 3:2 a celkovým pátým místem zajistilo třetí předkolo Evropské ligy. O postupu do pohárové Evropy na úkor PSG rozhodlo skóre, které mělo Lille o jeden gól lepší než Pařížané. Hosté z Nancy ukončili sezónu na patnácté příčce.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele