26. kolo
01.03.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 1:0

Čtyři zápasy museli čekat fotbalisté Bordeaux na ligovou výhru. Dočkali se až v první březnovou neděli, kdy na svém stadionu porazili Lorient nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Jediným úspěšným střelcem byl Chamakh.

Úvodní čtvrthodina se nesla v duchu vzájemného "oťukávání", první vážnější šanci přinesla až dvacátá minuta. A byli to právě hráči Lorientu, kteří mohli jít do vedení, Saifiho střela ale o milimetry minula domácí branku. Bordeaux se do utkání "dostalo" až po půlhodině hry, kdy se z přímého kopu pokoušel překonat gólmana Audarda Gourcuff. Jeho pokus z pětadvaceti metrů sice gólmanovi Lorientu pořádně zatopil, ale ten nakonec dokázal míč k radosti hostujících příznivců zkrotit ve svém náručí.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení několika dobrých příležitostí ze strany Bordeaux. Nejprve se snažil gólmana hostů překonat Cavenaghi, o několik momentů později zkoušel štěstí také Chamakh, avšak ani jeden z nich nebyl úspěšný. Marocký útočník se ale dokázal prosadit ve 49. minutě, kdy využil přiťuknutí Cavenaghiho a tvrdým projektilem propálil brankáře Lorientu Audarda.

Hosté se do brankových příležitostí dostávali spíše sporadicky, největší možnost skórovat si na své konto připsal Vahirua, jehož přímý kop ale skončil přímo v náručí gólmana Bordeaux Ramého. Naopak Ramého protějšek Audard se v brance Lorientu rozhodně nenudil. Jeho pozornost do konce utkání vyzkoušeli Tremoulinas a v závěrečných momentech také Cavenaghi, ale skóre se již neměnilo.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele