23. kolo
07.02.2009 19:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Paris SG bez Hoaraua rozdrtilo Nantes

Pařížané si spravili chuť po zpackaném zápase Ligového poháru s Bordeaux a i bez nejlepšího střelce Hoaraua dokázalo nasázet dvanáctému Nantes čtyři branky. Forvard Giuly zařídil dva, jeho kolega z útoku Luyindula a Sessegnon vsítili po jednom. Za domácí snižoval pouze na 1:2 z penalty Abdoun.

Konečně se podařilo hostům zužitkovat to, co je trápilo v posledních zápasech. Špatná koncovka byla příčinou středečního vypadnutí z Ligového poháru s Bordeaux či těsné výhry nad Sochaux. Ale na La Beaujoire-Louis Fonteneau jako by na všechny nezmary v útoku zapomněli.

PSG vlétlo do zápasu s plným elánem. Rothenův skvěle zahraný přímý kop sice ještě gólman Alonzo, jenž prožil několik let právě v hlavním městě, dokázal vyrazit na roh, Giulyho střela pro nantského gólmana naštěstí skončila ještě na břevnu, ale na jeho dorážku ze 12. minuty po centru Luyinduly už neměl. O dvacet minut později se z vápna z běhu prosadil obloučkem přes Alonza i konžský rodák.

Domácí dokázali snížit ve 36. minutě. Armand fauloval ve vápně Fatyho a Djamel Abdoun se ze značky bílého puntíku nemýlil. To byl ovšem jediný světlý okamžik, který si hráči Nantes za první poločas vytvořili.

Uklidňující gól pro PSG dal pět minut po přestávce Giuly. Abdoun, autor proměněné penalty, se snažil vrátit Nantes do zápasu, ale jeho pokud vytěsnil brilantním zákrokem Landreau. Pro toho to byl podobně zvláštní pocit jako pro domácího Alonza. I on totiž v Nantes dlouhou dobu působil, dokonce tam jako mladý pobíhal po trávnících.

Pojišťováka a také dárek pro fanoušky, jež vážili do Nantes cestu, v podobě čtvrtého fíku nadělil šikovný Sessegnon dalekonosnou bombou. Landreau pak těsně poté vychytal domácího Klasniče, ani hostující Pancrate v závěru nemířil přesně.

Domácí zůstali na dvanácté pozici, PSG se bodově dotáhlo na Bordeaux a na vedoucí Lyon ztrácí už pouze jeden bod.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele