36. kolo
16.05.2009 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:2

Další z klíčových soubojů týmů z dolního patra tabulky a horního patra tabulky. Bod však neřeší ani pro jednoho vůbec nic. St. Etienne je neustále na první záchranářské příčce, sedmnácté místo a pouhý bod náskoku však není nějaká lichotivá pozice. Toulouse zůstává na pátém místě a ztratilo naději se přiblížit čtvrté Paříži na jeden bod. K tomu zezadu mohou tlačit vlčáci Lille a Rennes, pohárová Evropa tak z daleka není žádná jistota.

Domácí v průběhu zápasu dokonce dvakrát vedli, hosté ale díky bojovnému výkonu vždy dokázali srovnat a skóre 2:2 svítilo až v předposlední minutě, kdy se trefil Gignac. St. Etienne začalo hrát od úvodních momentů mnohem aktivněji, v 9. minutě ale nedokázal Dimitri Payet uspět proti skvělému brankáři Carrassovi. V dalším průběhu za hosty pálili těsně mimo Paulo Cesar a Franck Tabanou.

Na druhé straně musel vytáhnout skvělý zákrok opět Carrasso proti nebezpečné ráně Kevina Mirallase. Nedokázal už však zareagovat deset minut před pauzou, kdy po rohovém kopu Paulo Machada vyskočil nejvýše a hlavou poslal domácí výběr do vedení - 1:0. Na začátku druhé půle nevyrovnal smolně Tabanou, jenž neuspěl proti Janotovi. Na opačné straně se zase musel vytáhnout luxusní počin Carrasso po voleji Ilana.

Toulouse se dočkalo asi v polovině druhého dějství, kdy chytře obešel kolem dokola domácí obranu Sissoko a jasně zakončil. Dokázal totiž po lajně ohraničující vápno přelstít všechny bránící playery jako zkušený mazák a zaskočil i většinu přítomných diváků. O sedm minut později ale ve vápně zcela zřetelně fauloval Mauro Cetto ve vápně Machada a Ilan s přehledem poslal Carrassa na druhou stranu - 2:2.

Když už to opravdu vypadalo, že budou domácí mnohem blíže záchraně, Toulouse opět zavelelo k poplachu a jejich bojovné srdíčko jim zachránilo téměř v poslední možnou chvíli cenný bod. Po rohovém kopu a špatném vyběhnutí Janota sice ještě dokázala domácí obrana odhlavičkovat, jenže po skrumáži a nedorozumění domácích hlavičkářů s brankářem zavěsil z voleje k tyči Gignac. Příště jede Toulouse do Nice a St.Etienne do Auxerre.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

AS Saint-Étienne musí vyhrát! Tip: 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele