32. kolo
18.04.2009 19:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Rennes 3:1

Monako navázalo na povedený výkon z Lyonu a na svém stadionu po dramatickém závěru smetlo sedmé Rennes. O dva góly domácích se postaral Juan Pablo Pino, který tak měl hlavní podíl na desáté výhře Monaka.

Hosté z Rennes chtějí nadále bojovat o evropské poháry, na které ztrácí pět bodů. Dnešní prohra na půdě devátého Monaka jim ale značně zmenšila naděje. Naopak Monako se nejspíš začíná opět zvedat. Po remíze 2:2 proti sedminásobnému mistrovi z Lyonu si připsalo tři body a posunulo se o jednu příčku.

Góly začaly padat až po změně stran. Nejdříve se prosadili domácí, první branku zápasu vsítil 16 minut před koncem zápasu z pokutového kopu Jerko Leko. Náskok zvýšil pět minut před koncem Juan Pablo Pino. Radost domácích netrvala ale ani minutu, za hosty snížil opět na rozdíl jediné branky Bruno Cheyrou. Poslední slovo měli ale opět monačtí - ve třetí minutě nastavení pečetil výsledek opět Pino.

První šance zápasu patřila hostům. Jeho volej ale dokázal fantastickým zákrokem zlikvidovat Stephane Ruffier. Následný rohový kop znamenal další příležitost, hlavička Hanssona ale narazila pouze do břevna. Skóre tak v sedmé minutě zůstalo neměnné.

Domácí si první vážnější střelu připsali až pět minut před koncem poločasu. Na svědomí ji měl korejský útočník Park Chu Young. Jeho hlavička se ale pouze otřela o tyčku. Další šanci spálil o pár okamžiků později Mollo. Jeho přízemní střelu ale dokázal Douchez krýt.

Do poločasu opět vstoupilo lépe Rennes. Bocanegrův dlouhý aut doplachtil až k Romainu Danzovi, který ale zblízka trestuhodně přestřelil. Břevno zastavilo hosty ve skórování podruhé v 68. minutě. Leroyovu střelu mírně tečoval Aubey a míč se zastavil až na brankové konstrukci.

V 74. minutě ale konečně začaly padat góly. Pronikajícího hráče nebezpečným faulem zastavil obránce hostů a k pokutovému puntíku se postavil Jerko Leko. Ten se nemýlil a poslal tak svůj tým do jednobrankového vedení - 1:0.

Šest minut před koncem řádné hrací doby pojišťoval na 2:0 Juan Pablo Pino, na jeho tvrdou ránu neměl Douchez šanci zareagovat. Dvoubrankové vedení ale trvalo pouze do 85. minuty. To totiž z pohledu hostů zachraňoval situaci bývalý hráč Liverpoolu Bruno Cheyrou. Ten z přímého kopu snížil na rozdíl jediné branky.

Napínavý závěr ale skončil nakonec lépe pro domácí. Poslední a zároveň svůj druhý gól v zápase si totiž připsal Juan Pablo Pino. Neměl ale těžkou práci, branka hostů totiž byla opuštěná. Na poslední rohový kop zápasu přišel totiž i brankář Douchez.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1 ci bezbrankova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele