13. kolo
08.11.2008 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon si poradil i s Monacem

Fredův druhý gól v Ligue 1 zajistil Lyonu čtyrbodový náskok v tabulce před druhým Bordeaux. Monako po dvou výhrách v řadě narazilo a opět kleslo na dvanáctou pozici.

Domácí obrana se dlouho držela proti lyonskému náporu, inkasovala až deset minut po začátku druhé půle, kdy Källströmův centr využil Brazilec Fred. Hosté se tak mohli radovat již ze třetí výhry v řadě a pojistili si tak svůj čtyřbodový náskok v čele francouzské ligy.

Kouč Lyonu Claude Puel všechny překvapil svým rozhodnutím nechat své dva nejlepší střelce, Karima Benzemu a kapitána Juninha, pouze na lavičce. Od začátku dostal důvěru útočník Fred a po zranění se vracející Sidney Govou. Bez dvou opor se Lyon dlouho nemohl dostat blíž k domácí brance a byl tak donucen střílet ze středních vzdáleností. Ale ani střela Freda, Källströma a Toulalana z hranice pokutového území neskončily za zády spolehlivého gólmana Ruffiera.

Další šanci lyonských v podání Källströma dokázal domácí brankář vyboxovat, a když se neujala ani tvrdá střela Makouna z 20 metrů, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství se už dostal zabiják hostů Karim Benzema, který vystřídal celkem nevýrazného Govoua. Naturalizovaný Francouz o sobě dal vědět již po sedmi minutách na hřišti, jeho volej ale jen těsně minul Ruffierovu branku. Hosté se ale nakonec přece jen dostali do vedení. Nevýrazný centr Källströma zleva našel osamoceného Freda, který neměl problém zblízka napálit míč do sítě. Jeho čtvrtý gól v této sezoně znamenal v 55. minutě vedení Lyonu 1:0.

Domácí se v poslední půlhodině zvedli a svého soupeře vcelku jasně přehrávali. Obrana hostí se ale nedopustila žádné vážnější chyby, a když se už domácí dostali ke střele, zasáhl pohotový gólman Lloris.

Lyon si tak zaslouženě připisuje další tři body v tabulce a zůstává v čele Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele