20. kolo
10.01.2009 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Nantes v deseti porazilo Monako 1:2

Nantes i v jarní sezoně potvrdilo dobrou formu a poradilo si s Monakem. Posunulo se tak již na patnáctou příčku, Monako zůstává čtrnácté.

Hostům se podařil start zápasu, již po pěti minutách vedli zásluhou Bagayoka. Do přestávky ještě náskok navýšil Capoue. Domácí, kteří od 75. minuty hráli v deseti, stačili čtyři minuty před koncem pouze snížit na konečných 1:2. Trefil se Alexandre Licata. Nantes tak prodloužilo svou sérii bez porážky již na pět zápasů; naopak Monako nevyhrálo již čtyři předchozí duely.

Nantes se začátek zápasu mimořádně povedl - vedení se ujalo již po pěti minutách hry. Hosté ale mohli děkovat především gólmanovi Ruffierovi a obránci Adrianovi, kteří se nedomluvili na zkrocení centru a v pokutovém území se srazili. Míč tak doplachtil až k volnému Bagayokovi, který měl již jednoduchou práci - 0:1.

Domácí se snažili překvapit gólmana Nantes a dvakrát se jim to málem podařilo. Nejdříve hlavičkoval Meriem, poté se do míče z veliké vzdálenosti opřel Gakpe. Ani jedna střela ale gólmana Alonza příliš neohrozila a skóre tak zůstávalo příznivé pro hosty.

Monako při útočných výpadech často zapomínalo na obrannou činnost a to se jim vymstilo pár minut před poločasovým hvizdem. Z gólu se tentokrát radoval Copoue, mohl ale opět děkovat Bagayokovi, který odvedl skvělou práci. Nejdříve obešel chybujícího obránce Adriana, poté našel skvělou přihrávkou právě střelce druhého gólu.

Nantes se prakticky po celý druhý poločas dařilo držet domácí v bezpečné vzdálenosti od své branky. Knížecí klub tak byl donucen k nepřesným střelám z veliké dálky. To se změnilo v 75. minutě, když byl vyloučen jeden z nejlepších hráčů na hřišti a střelec prvního gólu Bagayoko. Ten se na rozhodčího několikrát obořil a sudí neváhal udělit mu červenou kartu.

Přesto se domácí dočkali pouze jedné branky, navíc po chybě hostující obrany. Ibrahim Tall odkopával míč do bezpečí, nešťastně ale trefil dobíhajícího Licatu, od kterého se míč odrazil za záda bezmocného Alonza. Zápas tak skončil 2:1 pro hosty.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele