17. kolo
08.12.2007 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Caen - Olympique Lyon 1:0

O překvapení sobotního večera se ve francouzské lize postarali fotbalisté Caen. Nováček, který nehraje v dosavadním průběhu soutěže zanedbatelnou roli, si tentokrát vyšlápl na vedoucí tým Ligue 1. Na Stade Michel D'Ornano doma Caen přehrálo Lyon v poměru 1:0 a posunulo se již na sedmou příčku. Lyon utrpěl třetí porážku v tomto ročníku, ale stále vede.

Lyon šetřil své největší opory, protože trenér Perrin moc dobře ví, jak těžký zápas čeká jeho Olympique již příští týden v rámci Ligy mistrů. Pouze na lavičce zůstaly tradiční opory Fabio Grosso, Juninho, Sidney Govou a Karim Benzema. Jenomže kouč Lyonu asi nepočítal s tak tuhým odporem domácího Caen. Přesto ale mohli jít hosté brzy do vedení. Již ve čtvrté minutě namířil Kim Kallstrom svůj nadýchaný centr na Clebera Andersona, ale ten nedokázal hlavou usměrnit míč do branky. Během hektické úvodní desetiminutovky měli dobré příležitosti ještě Yoann Gouffran a Milan Baroš, ale skóre zůstalo bezbrankové. To se změnilo až s devatenáctou minutou. O branku se postaral domácí Gouffran a byla to krásná ukázka talentu tohoto mladého reprezentanta Francie. Převzal přihrávku od Gomise, obešel posledního obránce a nechytatelnou střelou nedal brankáři Remi Vercoutremu žádnou šanci. Lyon se snažil vyrovnat a Kader Keita donutil hezkým pokusem k výbornému zákroku Planteho. Na druhé straně byl opět v šanci agilní Gouffran, ale tentokrát mířil těsně nad.

Po přestávce se čekal nápor hostů, ovšem Caen překvapivě snadno dokázalo udržet Lyon na uzdě a příliš prostoru mu nenechávalo. Jeremy Toulalan a Kallstrom sice vyzkoušeli pozornost Planteho pěknými střelami, ale Caen stále hrozilo. Sebastien Squillaci musel skluzem zachraňovat situaci před dotírajícím Gouffranem. Blízko branky byl i střídající Nicolas Florentin. Také Jemaa měl slibnou příležitost, ovšem nikdo z hráčů se již do černého nedokázal trefit, a proto Caen zaslouženě vyhrálo nad favoritem z Lyonu v poměru 1:0.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele