18. kolo
15.12.2007 17:10 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Nice 0:0

Natěšeným fanouškům sice zápas na Stade de Gerland branku nepřinesl, se při jednom z nejvíce očekávaných duelů tohoto kola Ligue 1 se přesto určitě nenudili.

Zápas otevřel Juninhův prudký pokus, s kterým si však hostující golman Hugo Lloris vědel rady. O chvíli později se ukázal i brankář na straně Lyonu. Remy Vercoutre zlikvidoval střelu Bakariho Koné. Ten samy hráč se v osmnácté minutě dostal ke gólové šanci. Cleber Anderson k němu odhlavičkoval centrovaný míč, Koné se ocitl sám na kraji šestnácky, jenže svůj zbrklý pokus poslal nad branku Lyonu. Poté se znovu dostal ke slovu domácí golman Lloris. Ten proti střele z blízka, kterou na něj vyslal Francois Clerc, vytáhl úžasný zákrok a svůj tým neskutečně podržel. Na to odpověděli hosté další gólovkou. Aktivní Koné vyslal na brankáře domácích skákavou střelu, kterou až na brankové čáře odhlavičkoval Lyonský bek Anderson. A Konému patřilo i úplně poslední slovo prvního poločau, když znovu provětral Vercoutreho rukavice.

Do druhé půle lépe vkročili domácí. Lyonský střelec Karim Benzema hostujícího brankáře Llorise pěkně svým pokusem protáhl, jenže nakonec byl golman Nice úspěšnější. Tento skoro jednadvacetiletý golman se ve druhé půli opravdu nenudil a po hodině hry vytáhl proti tvrdé střele Juninha další podařený zákrok. Lyon sice ve druhé půli hru ovládal, jenže hosté byli pět minut před koncem brance nejblíž. Ederson si stoupl k přímému kopu a jeho pěkná technická střela odrazila od břevna a nakonec dopadla těsně před brankovou čáru.

Oba týmy si tedy vzaly ze zápasu po bodu. Lyon navýšil svůj náskok na pronásledovatele už na pět bodů a hosté z Nice se díky bodu posunuli na šesté místo.

Autor: Michäel März / soccernet.com, lfp.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele