29. kolo
15.03.2008 20:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lille - Stade Caen 5:0

Po výhře nad Racingem Lens nabídlo Lille divákům dobrý fotbal i v utkání s Caen. Nováčka Ligue 1 vyřídilo na svém stadionu v poměru 5:0. Tento výsledek znamená pro domácí celek posun již na sedmé místo v tabulce.

Před zápasem dělil oba celky v tabulce pouze jeden gól ve skóre, a proto se očekával spíš vyrovnaný zápas. Jenomže od úvodních minut sobotního utkání bylo vidět, že Lille hraje o mnoho lépe. Caen se štěstím přečkalo úvodní tlak, kdy měl obrovskou šanci na skórování Kevin Mirallas, ale deset minut před koncem prvního poločasu se již domácí radovali. Ludovic Obraniak způsobil svým přímým volným kopem velký chaos v pokutovém území hostů, brankář Benoit Costil vyrazil míč pouze na nohu Stephane Lichtsteinera, který poslal Lille do vedení. Kouč Claude Puel vypadal, že je spokojen s poločasovým výsledkem, ovšem to ještě nebylo vše. V nastaveném čase první půle se krásně opřel do míče Yohan Cabaye a bylo to 2:0.

Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v čtyřiašedesáté minutě. Brankář Caen Costil fauloval ve svém vápně Mirallase a nejen, že rozhodčí nařídil pokutový kop, ale navíc Costila poslal předčasně do sprch. A protože Caen využilo ve snaze o zvrat všech tří střídání o poločasové přestávce, musel si rukavice navléknout útočním Lilian Compan. První, co v nové roli udělal, bylo to, že lovil míč ze sítě po proměněné penaltě od Cabayeho. V závěru zápasu se ještě jednou trefil Lichtsteiner a také střídající Pierre-Alain Frau. Lille zničilo Caen 5:0.

Autor: Ondřej Štícha / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele