16. kolo
01.12.2007 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Sochaux - RC Lens 0:2

Lens hrálo třetí zápas během jednoho týdne. Tentokrát bylo jeho soupeřem Sochaux a Lens poprvé vyhrálo. Po remízách s Lorientem a s Caen Racing v sobotu konečně zabral naplno, když se v zápase se Sochaux trefil v každém z poločasů jednou a bral všechny tři body.

Úvodních dvacet minut patřilo domácímu Sochaux. Do vedení se málem dostalo díky chytrému lobu Moumouniho Dagana, ale brankář Lens Vedran Runje se vytáhl. Jenomže ve dvacáté minutě našel ve vápně úplně volného Arunu Dindaneho krásným centrem Olivier Monterrubio a útočník Racingu Lens neměl se zakončením přes Teddyho Richerta moc potíží. Dindane se trefil počtvrté v tomto ročníku Ligue 1. Poté pokračovalo v útočném snažení Sochaux. Dagano a Mickael Isabey hodně protáhli Runjeho, ale činili se i hosté. Julien Sable brzy vystřídal zraněného Kovačeviče a byl to právě on, kdo kvalitně zahraným přímým volným kopem vystrašil všechny fanoušky Sochaux.

Stejný ráz hry měla i druhá půle. Sochaux se snažilo něco vymyslet, Lens se bránilo a vyráželo do nebezpečných brejků. Šanci na vyrovnání měl Dagano a také Julien Quercia, ovšem ani jeden z nich do černého nemířil. Ve chvíli, kdy tlak domácích gradoval, Racing Lens rozhodl utkání. Aruna Dindane oplatil přihrávku na gól Monterrubiovi, který zvýšil na 0:2 a o vítězi nebylo pochyb. Šokované Sochaux již nedokázalo odpovědět a Lens získalo tři body. Výsledek znamená prohloubení krize Sochaux, které je nyní předposlední, a naopak Lens se vyhouplo na dvanácté místo.

Autor: Ondřej Štícha / frenchleague.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele